Maak nu Stories op Telegram: als je Premium-gebruiker bent

Maak nu Stories op Telegram: als je Premium-gebruiker bent

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Telegram heeft ze nu: Stories. Hiermee kun je net als op Instagram Stories maken: posts die maar tijdelijk blijven staan. Wel is de functie op dit moment alleen voor Premium-gebruikers beschikbaar. Met een Story kun je iets beter laten zien wat je op dat moment bezighoudt. Het is een functie die onder andere extreem populair is op Instagram.

Stories op Telegram

Stories op Telegram zijn zoals op Instagram, maar hebben wel iets meer mogelijkheden dan dat. Zo kun je zelf kiezen of je Story openbaar is, of alleen voor bepaalde contactpersonen is, of misschien zelfs alleen voor ‘Close Friends’ bestemd is. Daarnaast kun je zelf kiezen hoe lang je Story blijft staan en dat is, zeker als je Instagram gewend bent, erg verfrissend. We zouden het zelfs een functie van de categorie waarom-bestond-dit-niet-eerder noemen: handig om zelf te kunnen bepalen wanneer bijvoorbeeld een poll afloopt: is het evenement waar de poll over gaat al geweest, dan is het immers niet meer relevant.

Je kunt Stories op Telegram minimaal 6 uur laten duren en maximaal 48 uur, al is het ook mogelijk om een permanente Story aan te maken. Maar nu dus alleen nog voor Premium-gebruikers. Een Premium-account kost 5,49 euro per maand, tenzij je vooruitbetaalt, want dan ben je er 3,33 euro aan kwijt per maand. Je moet dan wel 12 maanden afnemen.

Premium-gebruikers

Binnenkort wordt de functie breder uitgerold, zoals Telegram zelf ook aangeeft in de tweet hierboven. “Ze zijn al uit. Premium-gebruikers kunnen ze nu plaatsen, binnenkort komt het naar iedereen.” Tot die tijd kun je wel gratis Stories plaatsen, maar dan niet op Telegram. Er zijn genoeg andere social media-esque platformen waar dat kan, zoals Snapchat, Signal, Facebook en het eerder genoemde Instagram.

Wat vind jij van Stories? Kan Telegram het goed gebruiken, denk je? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk