'LG's Android 11-updateschema belooft weinig goeds'

'LG's Android 11-updateschema belooft weinig goeds'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG heeft in Duitsland zijn updateschema gedeeld en we krijgen te zien wanneer telefoons een update naar Android 11 mogen verwachten. De LG V60 krijgt hem als eerste, gevolgd door de Velvet en de G8X uit 2019. In vergelijking met andere fabrikanten ontvangen LG-telefoons pas laat de update.

LG-updateschema

Android 11, de laatste versie van het Android-besturingssysteem is sinds september vorig jaar aangekondigd, maar op dit moment draait er nog geen LG-telefoon in ons land op de laatste versie. Je kan dus wel zeggen dat LG opnieuw vrij laat is, maar nu deelt het bedrijf alvast in Duitsland zijn updateschema.

De LG V60 update wordt op dit moment in verschillende landen uitgerold, maar op dit moment lijkt dat bij ons nog niet het geval te zijn. Vervolgens staat de Velvet op het programma en die ontvangt hem in april. De G8x uit 2019 ontvangt hem op een later moment in het tweede kwartaal.

LG Velvet April 2021
LG G8X Tweede kwartaal 2021
LG G8S Derde kwartaal 2021
LG Wing Vierde kwartaal 2021

LG's updateschema in Duitsland

LG Wing

Ook LG's plannen met de LG Wing zijn opvallend. Dat was LG's hoogst experimentele vlaggenschip met twee schermen dat 1099 euro kost. De Wing mag in het vierde kwartaal van dit jaar op zijn Android 11-update rekenen, en dat is lang nadat Android 12 naar verwachting wordt aangekondigd. We moeten er wel rekening mee houden dat het hierbij gaat om de Duitse updateplannen, al geeft dit wel een sterke indicatie van wat we in Nederland en België mogen verwachten.

Gerelateerde artikelen

Het is duidelijk dat LG's problemen met het updatebeleid blijven aanslepen, ook al maakte het merk enkele jaren geleden bekend dat het een extra inspanning wil leveren als het om de ontwikkeling van updates gaat. Het merk had daarvoor geïnvesteerd in een zogenaamd 'Software Upgrade Center'. Toch weten we dat LG het moeilijk heeft om zijn verkoop van smartphones opnieuw de hoogte in te jagen, en het merk maakt daarom veel verlies. LG hintte al naar de een exit uit de smartphonemarkt, maar het bedrijf heeft die plannen nog niet bevestigd.

'LG's Android 11-updateschema belooft weinig goeds'

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk