‘LG’s draaibare ‘Wing’-telefoon gaat 1.000 dollar kosten’

‘LG’s draaibare ‘Wing’-telefoon gaat 1.000 dollar kosten’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

LG introduceerde de voorbije jaren verschillende telefoons met een Dual Screen-accessoire. Het moge duidelijk zijn dat LG een toekomst met meerdere schermen voorziet. Ditmaal zijn er geruchten naar buiten gekomen over de LG Wing, die zo’n 1.000 dollar moet kosten.

LG Wing-telefoon

Sebastien schreef eerder over de T-vormige telefoon. Android Authority wist meerdere video’s van de LG Wing te uploaden. Eén in navigatiemodus, en een andere video terwijl de LG Wing in gebruik is tijdens het gamen. In de basis zou het een ‘normale’ rechthoekige telefoon zijn, LG heeft echter een truckje verzonnen waardoor een extra scherm op het toestel verborgen zit.

Zodra het grote 6,8-inch scherm van de LG Wing naar boven wordt uitgevouwen, verschijnt een klein 4-inch scherm onderop het toestel. Het is een speciaal concept; helemaal nieuw is het overigens niet, want LG paste eenzelfde techniek al toe op zijn VX9400 uit 2007. Via het tweede scherm kunnen gebruikers bijvoorbeeld een telefoongesprek starten of de afgespeelde media bedienen. Eerder was er eveneens een toetsenbord te zien op het tweede scherm van de ‘LG Wing’.

Goedkoop is zo’n draaimechanisme niet, zo blijkt uit gelekte informatie van XDA-Developers. Zodra de telefoon in de Verenigde Staten verschijnt, hangt er een prijskaartje van 1.000 dollar aan. Eerder lekte er nog een prijs uit van 1.900.000 Zuid-Koreaanse Won, omgerekend 1.600 dollar. Onbekend is of LG's Wing in Europa beschikbaar komt; omgerekend zou het toestel hier 840 euro kosten.

Midrange-hardware

Met een prijs van 840 euro, zou de LG Wing direct de concurrentie aangaan met high-end telefoons zoals de Samsung Galaxy S20. Daarbij kost het toestel eveneens meer dan de LG Velvet, die voor 649 euro van eigenaar wisselt. Ondanks de hogere adviesprijs, zou LG alsnog de Snapdragon 765G willen gebruiken in de Wing, deze chipset is bedoeld voor midrange-telefoons. Andere specificaties van de LG Wing zijn (nog) niet uitgelekt.

[readmore articles="208992"]

Wanneer LG de telefoon wil lanceren, wist XDA nog niet te bevestigen bij zijn bronnen. Wel kreeg de website de aanwijzing dat de telefoon mogelijk ‘in de herfst’ wordt gelanceerd. Neem de geruchten uiteraard met een korreltje zout. Zeker met het coronavirus dat over de wereld raast, is de kans een stuk groter dat telefoon-lanceringen vertraging oplopen. Wat vind jij van de LG Wing? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk