LG Wing officieel: slim multi-tasken en filmen dankzij twee schermen

LG Wing officieel: slim multi-tasken en filmen dankzij twee schermen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG Wing

We zagen al hoe vouwbare schermen de schermruimte van je telefoon uitbreidt en Microsoft en LG toonden in het verleden al telefoons let twee afzonderlijke schermen die kunnen dichtvouwen als een boekje. Toch ziet LG nog meer mogelijkheden als het op telefoons met twee panelen aankomt, en daar is de LG Wing het resultaat van.

De Wing heeft als basis net als het Velvet-vlaggenschip een groot 6,8 inch P-OLED-scherm. Alleen, zit er achterop een tweede scherm dat je bovenhaalt door een draaibeweging van het hoofdscherm. Je draait het paneel 90 graden rechtsom zodat het in landschapsmodus komt, en onderaan verschijnt een tweede scherm. Dat tweede OLED-paneel heeft een kleiner 3,9 inch formaat en het lijkt bijna vierkant van vorm. In feite heeft het een resolutie van 1240 bij 1080 pixels. Het hoofdscherm komt dan weer met een resolutie van 2460 bij 1080 pixels.

beelden van de telefoon

'Swivel mode'

Maar zo'n tweede scherm, wat kan je er precies mee aanvangen. LG legt uit dat je de telefoon in de zogenaamde 'Swivel mode' kan gebruiken door het tweede scherm open te draaien. Vervolgens kan dat scherm je schermruimte in apps uitbreiden, maar je kan ook twee afzonderlijke apps naast elkaar gebruiken. Stel, in Netflix bekijk je een serie op het hoofdscherm, dan kan je op het tweede scherm de IMDB-app tonen die alles vertelt over de cast van die reeks. Doe je dat geregeld, dan is het interessant om een snelkoppeling voor deze appcombinatie aan te maken. LG gebruikt zijn eigen Wing-UI, dat is een launcher die aangepast is voor deze telefoon met twee schermen.

beelden van de telefoon

Toch zijn er ook apps die speciale ervaringen aanbieden voor Swivel mode, maar het gaat niet om bekende toepassingen. LG noemt de video-apps en streamingplatformen Rave en Ficto, maar ook de Whale Browser. Die laatste is interessant, omdat hij onder meer een speciale functionaliteit biedt voor YouTube. Je kan in de browser op het hoofdscherm een video bekijken om dan via het tweede scherm in de reacties te duiken of de zoekbalk te gebruiken. In video-apps die het tweede scherm ondersteunen, kan de Wing ook bedieningsknoppen tonen op het kleine paneel.

Grip Lock

Daarnaast komt LG met een speciale ervaring voor in de auto. Je kan daarbij de navigatie volgen op het hoofdscherm om dan telefoontjes te beginnen of te beantwoorden op het tweede paneeltje. Het is niet duidelijk of die navigatie-ervaring ook werkt met Google Maps of enkel via een andere app.

beelden van de telefoon

Natuurlijk zal je niet altijd je kleiner scherm nodig hebben, maar ook in dat geval kan het paneeltje een meerwaarde bieden. Met 'Grip Lock' gebruik je het tweede paneeltje als een greep die je aanrakingen negeert, terwijl je het hoofdscherm gebruikt in liggende modus. De Wing toont dan relevante informatie zoals de tijd en datum op het tweede scherm, vergelijkbaar met een always-on-functionaliteit.

Behuizing en prestaties

De LG Wing heeft dan wel een tweede scherm met een draaimechanisme, maar duurzaamheid en lichtheid was volgens LG een belangrijke focus bij het ontwerpen van de telefoon. De Wing heeft een militaire graad aan bescherming, ofwel een MIL-STD 810G-certificering. Anderzijds heeft LG het gewicht van zijn telefoon beperkt tot 260 gram door te kiezen voor lichte materialen. Volgens LG kan het scharnier van de telefoon vlot 200.000 keer draaien.

beelden van de telefoon

Als chipset presenteert de Wing een Snapdragon 765G met 5G die we eerst bij de Velvet zagen. De Wing heeft ook 8 GB RAM en 128 GB opslag, maar er is ook een versie met 256 GB opslag. LG gebruikt verdere een 4000 mAh accu die je zowel bedraad als draadloos kan opladen.

(Gimbal)-camera en pop-up-module

Achterop de Wing vind je drie camerasensors. Als eerste is er een 64 MP hoofdcamera met een f/1.7-diafragma en optische beeldstabilisatie. De tweede sensor is een 13 MP groothoekcamera die beelden neemt in een hoek van 117 graden en als laatste komt LG met een tweede 12 MP groothoekcamera die beelden neemt in 120 graden en met een grotere pixelgrootte. Dat laatste moet ervoor zorgen dat de camera meer licht opvangt.

LG legt veel nadruk op de grootboekbeelden en daar is een goede reden voor. Het merk wil namelijk uitpakken met sterke filmprestaties van de camera samen met het tweede scherm dat als een gimbal functioneert. Dat is een accessoire dat een camera stabiel houdt tijdens het filmen en fotograferen. De bedoeling is dat je kan filmen met extra stabiliteit en slechts één hand hoeft te gebruiken in landschapsmodus. Naast de stabiele modus is er ook een functie die geoptimaliseerd is voor een horizontale filmbeweging, ofwel een pan, en een filmmodus voor tijdens het lopen. LG komt ook met een pakket aan video-opname- en bewerkingssoftware voor de Wing waarbij het tweede scherm wordt gebruikt.

beelden van de telefoon

Wie dacht dat je daarmee alles had gehoord over de camera, heeft het mis. De Wing heeft als selfiecamera een pop-up-systeem dat de 32 MP camera bovenhaalt wanneer je hem nodig hebt. De Wing heeft daarbij een filmmodus die de pop-up camera en achterste camera's tegelijk laat filmen. Die functie moet onder meer vloggers aanspreken. Beelden worden opgeslagen in eenzelfde of twee afzonderlijke bestanden.

Beschikbaarheid

De LG Wing verschijnt in de kleuren Aurora Gray en Illusion Sky. Volgens LG verschijnt de Wing in Zui-Korea, Noord-Amerika en bepaalde Europese markten. De LG Wing arriveert in het vierde kwartaal in Nederland, maar over de prijs is nog niets bekend.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk