'LG presenteert vouwbare telefoon tijdens CES 2019'

'LG presenteert vouwbare telefoon tijdens CES 2019'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Vouwbare smartphones

Nog voor we een eerste glimp van hun vouwbare smartphone hebben gezien, zien we Samsung en Huawei, de twee grootste smartphone-fabrikanten ter wereld opscheppen over zijn features en potentieel. Die uitspraken gebeuren vaak op hoog niveau, door de CEO's. Volgens Huawei-baas Richard Yu kan hun vouwbare smartphone een pc vervangen. Samsung CEO DJ Koh heeft ook onlangs al zijn enthousiasme uitgesproken over de telefoon.

We gingen er ook al van uit dat Samsung waarschijnlijk de eerste zal zijn die er een op de markt brengt. Het bedrijf maakte al langer duidelijk dat we hem dit jaar nog op het podium te zien zullen krijgen, en onlangs verscheen ook een teaser die naar het toestel verwijst. Huawei maakte daarentegen bekend dat zijn toestel pas volgend jaar op de markt zal komen.

LG vouwbare smartphone

LG's toestel

Toch mogen we er nog niet te snel vanuit gaan dat de race om de vouwbare telefoon al helemaal gestreden is. Samsung zal dan wel als eerste een vouwbaar toestel tonen, maar het zou weleens LG kunnen zijn die als eerste zo'n telefoon op de markt brengt. De Koreaanse Samsung-concurrent deelt veel minder informatie over de ontwikkeling van zijn toestel, maar nu blijkt uit een tweet van de bekende geruchtenverspreider Evan Blass dat ook LG's telefoon zo goed als klaar is. Het toestel zou volgend jaar in januari op CES getoond worden, maar wanneer het op de markt verschijnt is nog niet duidelijk.

Er is nog heel weinig bekend over het toestel van LG. In de zomer verscheen er nog een patent met betrekking tot een vouwbare smartphone, en begin deze maand bevestigde het bedrijf bij de lancering van de LG V40 ThinQ dat een vouwbare telefoon in de maak is.

LG V40 ThinQ

Via: 9To5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk