'LG verkoopt geschrapte Rollable en Velvet-telefoon met korting'

'LG verkoopt geschrapte Rollable en Velvet-telefoon met korting'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG's nooit verschenen telefoons uit 2021 worden alsnog verkocht in Zuid-Korea, maar alleen aan werknemers. Het gaat om de LG Velvet 2 Pro en de Rollable. De toestellen zijn voor een fractie van de normale prijs te koop, maar ze komen met beperkte garantie.

LG-uitverkoop

LG stond dit jaar voor een lastige beslissing: Verdergaan met de plannen van zijn aankomende line-up van smartphones, of de handdoek in de ring gooien. Hoewel het bedrijf zich klaarmaakte om deze moeilijke beslissing te nemen werd er achter de schermen wel naarstig verder gewerkt aan telefoons die uiteindelijk nooit de markt zouden halen. De geruchtenverspreider FrontTron stelt nu op Twitter dat LG nu een uitverkoop houdt van alle toestellen uit 2021 die niet zijn uitgebracht.

De telefoons zijn alleen te koop in Zuid-Korea door medewerkers van het techbedrijf. We krijgen zelfs een foto te zien van een vermoedelijke LG Velvet 2 Pro, en die heeft een heel herkenbaar uiterlijk als je de eerste generatie kent. Er zijn zo'n 3.000 exemplaren van het toestel te koop en dat voor een appel en een ei. Medewerkers kunnen hem kopen vanaf 140 euro, en dat is een veel lagere prijs dan de 649 euro die de eerste generatie Velvet kostte bij de lancering.

Oprolbare telefoon

Verder is ook de LG Rollable beschikbaar voor werknemers, en dat is LG's oprolbare smartphone die het eerder nog teasede tijdens de CES-beurs. Het toestel heeft naast het bijzondere scherm ook de specificaties van een vlaggenschip onder de behuizing. Het is niet bekend hoeveel de telefoon kost voor LG-werknemers.

via GIPHY

Toch zijn er ook nadelen verbonden aan deze toestellen die nooit op de markt zijn verschenen. Garantie blijft voor werknemers beperkt tot een half jaar en ze hoeven geen software-updates te verwachten. Dat wil zeggen dat mogelijke kritieke fouten niet worden opgelost. Je hoeft ook niet te hopen dat deze smartphones straks op Ebay of andere verkoopsites worden aangeboden, want het is voor medewerkers verboden om de telefoons door te verkopen.

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over LG? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk