LG verklapt details Android beveiligingsupdate van januari

LG verklapt details Android beveiligingsupdate van januari

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

Android beveiligingsupdate januari

De blogpost is gepubliceerd op LG's veiligheidswebsite en legt uit dat de Android beveiligingsupdate van 1 januari 2017 totaal 81 lekken in het Android-besturingssysteem dicht. Van die fixes zijn er 73 afkomstig van Google, en dus bedoeld voor alle Android-apparaten. Details worden niet gegeven; Google maakt enkel bekend wat de identificatienummers zijn en hoe kritiek de fix is. De januari-update bevat zeven zeer kritieke fixes, gevolgd door voornamelijk kritieke en normale fixes en één lage prioriteit fix.

LG schrapt dubieuze MTKLogger-app

LG voegt 8 fixes toe, speciaal voor zijn eigen mobiele apparaten. Het bedrijf vertelt (gelukkig) wat meer over het hoe en waarom, en geeft aan dat er één kritieke fix aanwezig is. Die is bedoeld voor smartphones en tablets met Android 5.x, 6.x en 7.x en een MediaTek-processor en verwijdert de MTKLogger-app. De app zou ongevraagd persoonlijke gegevens opslaan op het interne geheugen en kan gestart worden door externe applicaties zonder dat je daar toestemming voor geeft. MTKLogger lijkt afkomstig van MediaTek, maar de echte ontwikkelaar is onbekend en het nut van de app ook. LG wijst hem in ieder geval de deur, maar het is onbekend of andere smartphonefabrikanten dat ook gaan doen. De MTKLogger-app is onder meer te vinden op smartphones en tablets van Alcatel, Xiaomi en Huawei.

Beschikbaarheid

Wanneer de Android beveiligingsupdate van januari beschikbaar komt, is nog onduidelijk. Google moet de update nog aankondigen en doet dat waarschijnlijk binnen enkele dagen. Het lijkt er bovendien op dat er een tweede januari-update volgt: Vodafone Australië meldt dat de Nexus 6P volgende week voorzien wordt van de 5 januari-patch. Of dat klopt, weten we nog niet.

Bron: LG
Via: Android Authority

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk