‘LG Velvet bevat Snapdragon 765-chipset en een 48 MP-hoofdcamera’

‘LG Velvet bevat Snapdragon 765-chipset en een 48 MP-hoofdcamera’
LG besloot de afgelopen week om een teaservideo te publiceren voor de Velvet. In de video was het toestel van alle zijden te zien. Over het design valt weinig nieuws te vertellen, wel zijn de specificaties van het aanstaande high-end toestel van het Zuid-Koreaanse LG uitgelekt.

LG Velvet

Afgelopen jaar verschenen er geruchten over een LG G9 ThinQ. Het toestel is nooit verschenen en is mogelijk vervangen door een nieuwe smartphoneserie, die bekendstaat als de LG Velvet. Opvallend is dat het design van de Velvet weinig overeenkomsten biedt met de bestaande telefoons in de high-end G-serie. Zo is de plaatsing van camera’s achterop volledig aangepast: ze staan voortaan in een verticale oriëntatie aan de linkerzijkant. Tot zover het design, want ditmaal zijn de specificaties van de LG Velvet uitgelekt via het Koreaanse Meeco.

Specificaties van de LG Velvet

Een groot deel van de specificaties van de LG Velvet zijn gelekt, beeld: Meeco

LG plaatste eerder al een teaser voor de Snapdragon 765-chipset die het zal gebruiken in de Velvet. Deze chipset biedt ondersteuning voor 5G-netwerken, met uitzondering van de mmWave-varianten. Steeds meer fabrikanten gebruiken deze chipset door de gestegen prijzen van de Snapdragon 865-chipset; qua prestaties is de Snapdragon 765-chipset vergelijkbaar met de Snapdragon 845 uit 2018. Verder bevat het toestel 8 GB-werkgeheugen en 128 GB-opslaggeheugen, met de mogelijkheid om het opslaggeheugen uit te breiden middels een microSD-kaartje.

[readmore articles="206521"]

Drie camera’s

Achterop de LG Velvet vinden we een drietal camera’s: als eerst een 48 MP-hoofdsensor, een 8 MP-camera met groothoeklens en de 5 MP-dieptesensor. Aan de voorkant van de LG Velvet vinden we de 16 MP-selfiecamera, die is weggeborgen in een waterdruppel-inkeping. Details over het scherm zijn erg beperkt; wel weten we dat het om een OLED-paneel gaat, de vingerafdrukscanner is immers in het scherm aanwezig. De afmetingen van het toestel zijn: 167,1 x 74 x 7,85 mm, de telefoon weegt volgens de gelekte afbeelding 180 gram.

Via YouTube heeft LG het design van de Velvet alvast naar buiten gebracht

Het toestel zal gebruikmaken van een 4.300 mAh-batterij. Snelladen is aanwezig, maar de afbeelding biedt geen uitsluitsel over de maximale laadsnelheden. LG zal daarnaast draadloos laden ondersteunen op de Velvet; wederom tegen een onbekende laadsnelheid. IP68-certificatie is van de partij, evenals een MIL-STD-certificatie – deze certificatie test de gevolgen van een val, evenals de gevolgen van temperatuurverschillen. Tot slot is de Velvet voorzien van stereo-speakers, die gebruikmaken van LG’s ‘AI Sound-technologie’.

[readmore articles="206606"]

Prijzen en beschikbaarheid

LG zal op 7 mei zijn Velvet-toestel aan het wereldwijde publiek tonen. Volgens Koreaanse bronnen, zal het toestel vanaf midden-mei in de winkels liggen voor KRW 899.800, omgerekend zo’n 675 euro. Of het toestel in Europa terecht zal komen, is nog onbekend. Bij de lancering kan je kiezen uit drie kleuren: Aurora White, Aurora Green, Aurora Gray en Illusion Sunset. Wat vind jij van de Velvet? Kijk jij uit naar de lancering? Laat het ons weten in de reacties onder het artikel.

Lees meer over:
LG

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties