LG V510 is geen Nexus 8 maar LG G Pad 8.3 Google (Play) Edition

LG V510 is geen Nexus 8 maar LG G Pad 8.3 Google (Play) Edition

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

GPE

Een Google Play Edition van een product is een uitvoering, waarbij de skin van de fabrikant volledig verwijderd is en er een standaard Androidversie op draait. Dit heeft als voordeel dat je geen skin hebt en waarschijnlijk ook veel sneller een update naar een nieuwe versie van Android.

Dat dat laatste klopt bewees de GPE-versie van de HTC One, die al heel snel naar Android 4.4 (KitKat) ging. Ook de Samsung Galaxy S4 heeft een GPE-versie.

LG V510

Nu blijkt dus dat het typenummer LG V510 wel bij een LG-product hoort, maar dat dit toch enige Nexus-trekjes zal hebben. Een Reddit-gebruiker ontdekte in de code van de LG-website de aanwijzing voor de GPE-versie van de LG GPad 8.3.

Redit

In de bovenstaande tekst zien we de verbintenis tussen het type en de Google Play Edition-uitgave van de LG G Pad 8.3. We hebben deze tablet al tijdens de IFA gezien en bekeken en hem ondertussen ook op Tabletworld onder handen genomen. Daar concludeerden we al dat het met de LG-skin al een prettig apparaat is en verheugen we ons om deze mooie tablet met stock-Android te kunnen gebruiken.

Beschikbaarheid

De Google Play Edition-edities van de Galaxy S4 en de HTC One zijn niet verkrijgbaar in Nederland en België, en dat zal zeer waarschijnlijk ook voor de LG G Pad 8.3 GPE het geval zijn. LG en Google hebben het bovenstaande nog niet bevestigd, maar naar aanleiding van het bovenstaande bewijs kan men er toch niet meer omheen.

Bron: Tabletblog.de

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk