'LG V30 krijgt geen tweede scherm meer, maar wel draadloos opladen en glazen achterkant'

'LG V30 krijgt geen tweede scherm meer, maar wel draadloos opladen en glazen achterkant'

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

LG V30

LG zette met de LG V10 voor het eerst een secundair schermpje in een LG-telefoon. Met dit kleine tweede schermpje kon je bijvoorbeeld snel de tijd zien of notificaties checken zonder het grote scherm in te schakelen. Ook het scherm van LG V20 was in twee delen onderverdeeld, met een normaal LCD scherm van 5.7 inch en een klein schermpje met een formaat van 2.1 inch.

Het lijkt erop dat de LG V30 dit tweede scherm niet meer zal krijgen. Er was al gelekt dat het toestel een OLED-scherm zou krijgen met waterbestendigheid. Dit laatste zorgt ervoor dat de accu niet meer verwisselbaar is. De verwisselbare accu is een steeds zeldzamer verschijnsel in de smartphone-wereld, en de V20 was één van de laatste toptoestellen die dit kon. Samen met het weghalen van het tweede schermpje wordt de LG V30 daarom een ander toestel dan zijn voorgangers, en meer in lijn met de LG G6, het meest recente toptoestel van LG. Andere gelekte specificaties zijn een Snapdragon 835 in combinatie met 4GB werkgeheugen.

Met het vermoedelijke OLED-scherm is het geen rare beslissing om het tweede scherm weg te halen: met OLED verbruiken alleen de pixels die aanstaan stroom, en kost het weergeven van zwart nul energie. Daarom zou een always-on display een logische toevoeging zijn om het secundaire scherm te vervangen. Daarnaast zorgt de vrijgekomen ruimte aan de bovenkant ervoor dat LG een 18:9 scherm zou kunnen implementeren, net zoals bij de G6.

Een ander gerucht gaat in op de mogelijkheid om draadloos op te laden met de V30. Op een foto van het frame is duidelijk de 'charging coil' voor het draadloos opladen te zien. Het gefotografeerde frame zal worden bevestigd aan de binnenkant van de V30, en niet aan het frame. Dit bevestigd dat de V30 een glazen achterkant zal krijgen om het draadloos opladen te laten werken.

Release LG V30

De LG V30 wordt volgens de laatste geruchten de dag voor IFA in Berlijn gepresenteerd, eerder dan voorgaande jaren. IFA vind plaats vanaf 1 september. Androidworld is hier ook bij en zal verslag doen van alle evenementen en aankondigingen.

Via: GMSArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk