LG V30 krijgt nieuwe Floating Bar, Always on-functie en gezichtsherkenning

LG V30 krijgt nieuwe Floating Bar, Always on-functie en gezichtsherkenning

LG V30

De LG V30 komt eraan, en dus geeft LG elke keer een klein beetje informatie over het toestel om ons warm te draaien. Eerst bleek dat de V30 een 6.0 inch OLED-scherm zou krijgen. Daarna werd de verbeterde camera uitgelicht, met een verbeterde lichtsterkheid. Nu geeft LG ons informatie over hoe UX 6.0 de V30 beter maakt. LG geeft hun eigen Android-laag de naam UX mee.

Ten eerste is de ticker display vervangen door een Floating Bar. De ticker display was een apart scherm aan de bovenkant bij de V10 en V20. Deze zorgde ervoor dat je bepaalde acties snel kon uitvoeren. Deze ticker display zal bij de V30 verdwijnen, en vervangen worden door een 'Floating Bar.' Dit is een zwevende balk die je dezelfde snelle acties laat uitvoeren als de ticker display. De Floating Bar kan je ook helemaal van het scherm verwijderen als je hem niet meer nodig hebt, zodat je optimaal gebruik kan maken van het volledige 6.0 inch scherm.

Ook zijn er meer acties aan het Always on-scherm toegevoegd. Door het OLED-scherm kunnen de zwarte pixels uitgeschakeld worden, waardoor het scherm minder energie kost als er maar een paar delen in zijn geschakeld. Hierdoor kunnen er naast de klok nu ook je meldingen en de muziekspeler permanent worden weergegeven, en zelfs een eigen fotootje.

Daarnaast is er gezichtsherkenning op de V30 aanwezig om je telefoon te ontgrendelen. Deze werkt nu ook als het scherm is uitgeschakeld. Je hoeft daarom niet meer eerst je telefoon in te schakelen om je gezicht te laten scannen. LG zegt verder niet precies hoe deze functie werkt en of de front-facing camera continu moet aanstaan.

Met stemherkenning kan de telefoon ook worden ontgrendeld, door tussen de 3 en 5 woorden uit te spreken. Hiervoor maakt LG gebruik van Qualcomm Aqstic, een techniek van Qualcomm waarbij de microfoon altijd kan luisteren zonder veel energie te verbruiken.

Ten slotte besteedt LG ook aandacht aan de trilmotor van de V30: deze kan worden aangepast door verschillende combinaties, waaronder een bijpassend patroon met de beltoon.

Aankondiging LG V30

De LG V30 zal op 31 augustus tijdens IFA in Berlijn worden gepresenteerd. Het toestel zal ook in Europa beschikbaar zijn, volgens de laatste geruchten. Tot die tijd zullen we dus nog wel meer informatie krijgen!

Bron: LG Newsroom

LG V30
3300 mAh
6 inch - 2880 bij 1440 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

LG V30
3300 mAh
6 inch - 2880 bij 1440 px
64/128 GB
Qualco Snapdragon 835

Meer info

Lees meer over:
LG V30

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties