LG V30 ontvangt beveiligingsupdate van januari

LG V30 ontvangt beveiligingsupdate van januari

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Beveiligingsupdate januari

Eind augustus werd de LG V30 officieel geïntroduceerd, met daarbij onder de motorkap high-end-onderdelen. Dit vlaggenschip kwam in tegenstelling tot andere toptoestellen met Android 7.1.2 Nougat op de markt. LG is wel druk bezig met het testen van Android 8.0 Oreo voor het toestel en heeft de definitieve versie in thuisland Zuid-Korea inmiddels uitgerold. De update die nu op de LG V30 binnenkomt betreft geen Oreo maar de beveiligingsupdate van januari.

Elke maand (meestal op de eerste maandag) geeft Google een Security Bulletin uit met daarin een overzicht van de verholpen beveiligingsproblemen. Dit Bulletin wordt dan gevolgd door de beveiligingspatches voor de Pixel- en Nexus-apparaten. Deze patch van januari is op 2 januari online gezet, maar zorgden even later op een aantal Pixeltoestellen voor snelheidsproblemen. Hierdoor werd de uitrol stopgezet wat voor de Pixel XL en Pixel 2 XL op de redactie betekent dat de OTA-update nog steeds niet binnen is.

De LG V30 krijgt deze update wel binnen en is hiermee een van de eerste smartphonefabrikanten die deze patch uitrolt naar zijn toestellen. De Xiaomi Mi A1 krijgt de update ook binnen, andere fabrikanten werken nog aan het verspreiden van de beveiligingsupdate van december. LG loopt overigens niet altijd voorop met deze updates dus deze uitrol stemt hoopvol voor de toekomst.

Update installeren

De update voor de V30 met daarin de beveiligingsupdate van januari weegt 755.80 MB. In deze update wordt de bruikbaarheid en functionaliteit van het toestel ook verbeterd, maar wat dat inhoudt weten we niet precies. We adviseren de update via een wifi-verbinding binnen te halen. Heb jij al een melding op je V30 gezien?

Meer weten over de LG V30? Lees dan onze review over dit vlaggenschip. Het toestel is leverbaar in meerdere kleuren en krijgt als adviesprijs 899 euro mee. Je kunt hem onder andere bij Belsimpel aanschaffen in de kleur grijs en de kleur blauw.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk