LG maakt beleid omtrent updates inzichtelijk via website

LG maakt beleid omtrent updates inzichtelijk via website

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LG heeft op zijn website een overzicht van beveiligingsupdates voor zijn smartphones gepubliceerd. De website geeft ook wat details over versie-updates.

Communicatie updatebeleid 

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft aangegeven dat het bij slimme apparaten van groot belang is dat consumenten weten hoe het is geregeld met updates. Edwin van Houten, directeur consumenten bij de ACM: “Dan weet je namelijk ook hoe lang het apparaat goed en veilig gebruikt kan worden. Wij vinden het belangrijk dat consumenten met vertrouwen gebruik kunnen maken van slimme apparaten.”

Consumenten die slimme apparaten kopen moeten volgens de ACM vóór de aankoop informatie ontvangen van de fabrikant of de verkoper over updates. De ACM controleert aanbieders van slimme apparaten of zij hier wel aan voldoen. LG heeft nu aan Androidworld laten weten dat het speciaal hiervoor een webpagina ingericht heeft, waarop te zien is hoe lang zij hun telefoons van beveiligingsupdates voorzien.

[readmore articles="207864"]

Foto van de LG V60 ThinQ

LG V60 ThinQ

Beveiligingsupdates voor LG-telefoons

LG garandeert beveiligingsupdates voor zijn telefoons gedurende een periode van 2 jaar na lancering. Dus vanaf de eerste lanceringsdatum in Europa. Hieronder zie je welke termijnen de fabrikant hiervoor hanteert:

  • LG V-serie: tweemaandelijkse beveiligingsupdate en een ondersteuningsperiode van 2 jaar, startend vanaf de eerste lanceringsdatum in Europa.
  • LG G-serie: tweemaandelijkse beveiligingsupdate en een ondersteuningsperiode van 2 jaar, startend vanaf de eerste lanceringsdatum in Europa.
  • LG Q-serie: eens per kwartaal een beveiligingsupdate en een ondersteuningsperiode van 2 jaar, startend vanaf de eerste lanceringsdatum in Europa.
  • LG K-serie: eens per kwartaal een beveiligingsupdate en een ondersteuningsperiode van 2 jaar, startend vanaf de eerste lanceringsdatum in Europa.

De updatecyclus kan vanwege onvoorziene omstandigheden gewijzigd worden. Op de website kun je tevens exact zien wanneer LG een telefoon in Europa gelanceerd heeft.

Afbeelding van de telefoon

LG Q60

LG geeft aan ook aan dat bovenstaande niet betekent dat het updatebeleid ook automatisch na 2 jaar stopt: "Indien nodig en mogelijk zullen we beveiligingsupdates blijven voorzien na een periode van 2 jaar. Echter, hoe lang deze extra periode zal duren hangt af van hardware componenten van de verschillende smartphones." 

[readmore articles="205254"]

Versie-updates

LG geeft hier geen termijnen af over versie-updates voor zijn telefoons. Wel wordt er aangegeven dat per toestel en per Android-versie wordt bepaald of een versie-update voor een telefoon wordt uitgerold.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk