LG deelt updateplannen voor Android Pie: enig geduld is vereist

LG deelt updateplannen voor Android Pie: enig geduld is vereist

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Android Pie en LG

LG heeft niet meteen de reputatie om snel zijn telefoons van updates te voorzien, maar het bedrijft heeft ons nu een beeld gegeven waaruit we kunnen opmaken wanneer we de updates naar Android Pie mogen verwachten. Het gaat om de Zuid-Koreaanse planning, dus voor Nederland worden updates doorgaans iets later verspreid. LG is helaas wel niet zo accuraat in het plannen van zijn updates. Samsung deelde onlangs zijn planning per maand, maar LG plant daarentegen in kwartalen. Je vindt de planning van de toestellen waarover meer bekend is hieronder.

> LG G7 ThinQ: eerste kwartaal 2019

> LG V40 ThinQ: tweede kwartaal 2019

> LG V30: tweede kwartaal 2019

> LG V30S: tweede kwartaal 2019

> LG G6: derde kwartaal 2019

> LG V20: derde kwartaal 2019

LG V40 ThinQ achterkant

Jiri heeft de LG V40 ThinQ getest en zijn bevindingen lees je in de review.

Late updates

Wat meteen opvalt is dat de LG V40 ThinQ, het laatste vlaggenschip van het bedrijf dat in februari ook in Nederland verwacht wordt, zolang moet wachten op de update naar Android Pie. Het toestel kan de update pas verwachten in het tweede kwartaal, waardoor hij mogelijk pas tegen oktober in Nederland de update krijgt.

Als we het toestel even tegenover de Samsung Galaxy Note 9 en de Huawei Mate 20 Pro zetten, twee vlaggenschepen van concurrenten die in de zomer en in het najaar van van 2018 werden gelanceerd, dan stellen we vast dat de Mate 20 Pro meteen gelanceerd werd met de laatste Android-versie en dat de Galaxy Note 9 de update deze maand ontvangt.

LG Software Upgrade Center

We hadden verwacht dat er beterschap op komst zou zijn met de uitrol van Android Pie voor LG. zeker omdat het bedrijf vorig jaar bekend maakte dat het heeft geïnvesteerd in een splinternieuw Software Upgrade Center in Zuid-Korea, juist om de stroom aan updates te kunnen versnellen. Voorlopig werpt die investering duidelijk nog geen vruchten af.

Anderzijds hebben we wel geleerd dat LG wel zijn beloftes zal waarmaken ten opzichte van gebruikers van de LG V20. Het bedrijf beloofde twee jaar aan updates, maar was erg laat met de release van Android Oreo. Onlangs bleek dat eigenaar van die telefoon de Android Pie-update niet zouden krijgen, maar nu blijkt dat hij toch gepland staat voor het derde kwartaal van 2019.

LG V20

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk