LG heeft systeem ontwikkeld om 5G-antenne in scherm te plaatsen

LG heeft systeem ontwikkeld om 5G-antenne in scherm te plaatsen

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Smartphone-displays hebben de afgelopen tijd veel verbeteringen ondergaan, zoals de ondersteuning voor vingerafdrukscanners en het vermogen om geluid te produceren door middel van trillingen, waardoor een telefoonluidspreker overbodig is. LG heeft nu een systeem ontwikkeld om een 5G-antenne in het scherm te implementeren.

5G-antenne

Het is misschien niet helemaal correct om te zeggen dat LG de antenne daadwerkelijk in het scherm bouwt, aangezien het ernaar uitziet dat de ingenieurs van het bedrijf de componenten op de achterkant van het scherm aanbrengen. Deze oplossing stelt de Koreaanse gigant in staat om ruimte te besparen, wat noodzakelijk is om het gewenste design van de telefoon te behouden. Een 5G-antenne vereist immers meer ruimte dan eentje die bedoeld is voor een 4G-verbinding. LG zei dat hij de antenne zelfs op de achterkant van de telefoon zou kunnen toepassen, maar hij er mogelijk de voorkeur aan geeft dat deel van het apparaat toe te wijzen voor een batterij die draadloos kan worden opgeladen.

Echter, voordat we het nieuwe antennesysteem van de Koreaanse gigant zullen terugzien op een werkelijke telefoon, moeten we eerst nog vele maanden wachten. De LG V50 ThinQ zal namelijk worden uitgerust met een reguliere 5G-antenne, en het lijkt erop dat er voorlopig geen vlaggenschip van LG aan zit te komen dat een dergelijke techniek zal introduceren.

[readmore articles="198554"]

LG V50 ThinQ

Belang

De plaatsing van antennes speelt voor de meeste smartphonebedrijven een grote rol. Steeds meer bedrijven proberen hun telefoons te voorzien van een zo’n groot mogelijk scherm in vergelijking tot de body van het toestel. Er zijn echter veel toestellen met een dikke kin, omdat er anders te weinig ruimte zou overblijven voor een dergelijke antenne. Het is dus goed om te zien dat merken steeds meer nieuwe, innovatieve manieren verzinnen om dit probleem op te lossen. Samen met de selfie-camera en sensors aan de voorkant is de antenne een tamelijk groot obstakel bij het realiseren van een telefoon met een randloos ontwerp. Wellicht heeft LG nu wel de heilige graal in handen, wat betreft het inperken van de randen.

Google Pixel 3 XL

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk