LG presenteert drie nieuwe soundbars met Google Assistent

LG presenteert drie nieuwe soundbars met Google Assistent

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG heeft drie nieuwe soundbars voorgesteld met Google Assistent -integratie. De toestellen worden op de elektronicabeurs CES volgende maand getoond.

LG soundbars

LG heeft een nieuwe reeks van slimme soundbars voorgesteld: de SL8YG, SL9YG en de SL10YG. Niet meteen de meest inspirerende productnamen, maar de toestellen willen zichzelf eerder bewijzen met prestaties. Ze komen elk met Google Assistent-integratie en ook ondersteuning voor Dolby Atmos-surround.

LG ging voor de audiokwaliteit de samenwerking aan met een externe partij, namelijk Meridian Audio. Volgens LG zorgt de ervaring in Digital Signal Processing  die Meridian heeft opgebouwd voor een indrukwekkende geluidservaring als bij de bioscoop en een meeslepende realistische beleving. De speakers hebben verder een erg minimalistische uitstraling gekregen waardoor ze in de achtergrond van je interieur verdwijnen. 

[readmore articles="193561,193249"]

Foto's van de LG soundbars in een woonkamer

Gyroscoop

LG heeft elke speaker uitgerust met Google Assistent waardoor je hem kan gebruiken als een Google Home smartspeaker. Je kan zo je smarthome-apparaten bedienen, naar de weersverwachting voor morgen vragen , of eenvoudigweg vragen om het geluid wat zachter te zetten. Nu Assistent ook met het Nederlands werkt, is die integratie een stuk interessanter geworden. 

Een van de drie soundbars, de SL9YG, komt ook volgens LG met een ingebouwde gyroscoop. je zou je afvragen waarom een soundbar dat nodig heeft. Volgens LG kan de speaker zo bepalen op welke manier hij gepositioneerd is. Je kan hem namelijk plat met de speakers naar voren op een kast leggen, of je kan hem ook met zijn onderkant tegen de muur hangen, zodat de speakers naar voren gericht zijn. LG zegt dat de speaker afhankelijk van de situatie zijn surround-geluid aanpast.

[readmore articles="196583,196540"]

Foto's van de LG soundbars in een woonkamer

Beschikbaarheid

We weten nog niet hoeveel de soundbars zullen kosten, en of ze ook naar Nederland komen. Meer informatie volgt op CES volgende maand. 

Foto's van de LG soundbars in een woonkamer

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk