Een jaar nadat LG zijn Software Upgrade Center heeft opgericht, zijn dit de resultaten

Een jaar nadat LG zijn Software Upgrade Center heeft opgericht, zijn dit de resultaten

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Een jaar geleden maakte LG bekend dat het snellere update-ondersteuning zal bieden voor zijn telefoons, maar de resultaten van het afgelopen jaar bewijzen het tegendeel.

LG's update-plannen

Een aantal maanden geleden lekte de update-planning van LG en daaruit bleek wanneer de verschillende telefoons een update mochten verwachten naar Android Pie, de laatste versie van Android. Toch is sindsdien de verwachte Pie-update voor de LG G7 ThinQ nog steeds niet verschenen. Daarom wordt het tijd om even een balans op te maken, ongeveer een jaar nadat LG met trots zijn nieuwe Software Upgrade Center heeft voorgesteld met de belofte om snellere updates te leveren. Wat is er het afgelopen jaar precies gebeurd?

[readmore articles="198742"]

Allereerst kreeg de LG G6, het toen meest recente vlaggenschip van het merk in mei de update naar Android 8.0 Oreo. Dim gebruikte toen al terecht het woord 'eindelijk' in de titel en 20 dagen nadat de update in Zuid-Korea is uitgerold, is hij ook naar Nederland gekomen. Het leek erop dat de G7 ThinQ in Nederland sneller de update naar Pie zou krijgen, omdat de update in het eerste kwartaal gepland stond en al langer in thuisland Zuid-Korea de ronde doet, maar daar lijkt het merk alsnog niet in te slagen. LG G5-gebruikers moesten ook nog tot oktober wachten op de update naar Android Oreo.

[readmore articles="197856"]

LG G6

De LG G6

Magere cijfers

Verder heb je nog de LG V40 ThinQ die internationaal in het najaar van 2018 is gelanceerd met Android 8.1 Oreo, 74 dagen nadat Android Pie werd aangekondigd. In Nederland kwam het toestel nog later, in januari. De telefoon is dan wel het laatste vlaggenschip van het merk met een adviesprijs van 749 euro, maar het zou pas in Zuid-Korea in het tweede kwartaal kunnen rekenen op een update. In Nederland hoeven we Android Pie dus niet voor de zomer te verwachten.

[readmore articles="196400"]

LG V40 ThinQ

De LG V40 ThinQ

Samengevat zijn de resultaten van LG's updatebeleid en het Software Upgrade Center dus erg mager te noemen. Zeker als je de vergelijking maakt met wat andere merken zoals Huawei presteren, of Samsung die de Galaxy A5 twee jaar na de lancering blijft ondersteunen op regelmatige basis. Er gaan zelfs geruchten dat de Samsung Galaxy S7 die tegelijk gelanceerd werd met de LG G5 onverwacht zal kunnen rekenen op Android Pie, maar neem dat voorlopig nog met een korrel zout.

Heb jij een LG-telefoon? Vind jij het updatebeleid van het Koreaanse merk storend of hecht je er weinig belang aan? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk