‘LG Rollable was klaar voor lancering, kreeg NFC-certificaat’

‘LG Rollable was klaar voor lancering, kreeg NFC-certificaat’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

LG liet eerder deze maand weten zijn mobiele divisie te definitief te sluiten. Als de geruchten juist zijn, gebeurde dit vlak voor de lancering van 's werelds eerste oprolbare telefoon. Eind maart werd al een Bluetooth-certificaat gepubliceerd en ditmaal is het NFC-certificaat voor de telefoon gepubliceerd.

LG's oprolbare telefoon

LG zocht de afgelopen maanden tevergeefs naar een geïnteresseerde koper voor zijn telefoondivisie. Het bedrijf wist het hoofd, ondanks het succes van de Velvet, niet boven water te houden en liet een rode gloed achter in de jaarcijfers van het Zuid-Koreaanse LG. Opvallend is dat LG in de maanden die voorafgingen aan het definitieve einde van de divisie, keihard lijkt te hebben gewerkt aan toestellen voor zijn Explorer-lijn. De Rollable is daar een voorbeeld van, een toestel dat gereed lijkt te zijn om gelanceerd te worden, maar nooit in handen van consumenten terecht zal komen.

Gerelateerde artikelen

LG liet tijdens de digitale editie van CES een teaser zien van zijn vouwbare telefoon. Op dat moment zou de Zuid-Koreaanse fabrikant ook van start zijn gegaan met het certificeren van de telefoon. Met een Bluetooth-certificaat in handen, die vorige maand uitlekte, werd duidelijk dat het toestel vrijwel klaar was om gelanceerd te worden. Het NFC-certificaat voor een LG-toestel met modelnummer LM-R910VM dat zaterdag naar buiten is gekomen, bevestigd wederom dat LG klaarstond om de telefoon op de markt te brengen.

‘LG Rollable was klaar voor lancering, kreeg NFC-certificaat’

Een terugkeer van LG op de smartphonemarkt lijkt er voorlopig niet in te zitten, tenzij een bedrijf de kans ziet om de merknaam over te kopen. Het gebeurde eerder al bij het iconische Nokia, maar ook bij BlackBerry en HTC heeft in India eenzelfde constructie op touw gezet. Mocht LG terugkeren, dan is het overigens maar de vraag of de Rollable ook zijn terugkeer maakt. Vermoedelijk heeft LG voor het personeel van de divisie een andere plek gevonden, of zijn ze de laan uitgestuurd. Daarnaast is het voor de overnamepartner lastig(er) om de juiste onderdelen te werven die nodig zijn voor het toestel.

Verleden van LG Mobile

LG nam eerder deze maand afscheid van de smartphonedivisie. Bij het afscheid liet LG weten de afbouw van zijn divisie goed te regelen, onder andere door de komende jaren updates uit te blijven rollen naar zijn Android-telefoons. Bij Androidworld keken wij terug op de bewogen jaren van LG – jaren waarin LG zijn innovatieve karakter wist te behouden. Tot aan de LG Wing, de laatste telefoon van de divisie, probeerde LG vernieuwende ideeën uit.

Nu LG de deuren van zijn smartphonedivisie sluit, staat het spotlicht op de oprolbare telefoon van OPPO, de X 2021. Eerder dit jaar kon Androidworld alvast hands-on gaan met die telefoon. Wanneer OPPO de telefoon gaat uitbrengen, is nog niet bekend. OPPO ziet het momenteel vooral als een concept en wil het idee verder uitwerken alvorens hem op de markt te brengen. Hoop jij dat OPPO het stokje van LG overneemt en snel een oprolbare telefoon uitbrengt? Laat ons ook gerust weten hoe jij op het einde van LG Mobile terugkijkt.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk