'LG Rollable-telefoon maakt zich nu echt klaar voor lancering'

'LG Rollable-telefoon maakt zich nu echt klaar voor lancering'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG's oprolbare telefoon, de LG Rollable, komt binnenkort op de markt als een product voor consumenten. De telefoon heeft namelijk bluetooth-certificering gekregen, en het staat bestempeld als een eindproduct. Wanneer we de Rollable mogen verwachten is nog niet bekend.

LG Rollable

LG teasede vorig jaar in september zijn eerste oprolbare smartphone tijdens het lanceringsevenement van de LG Wing. Dat is LG's vlaggenschip met twee schermen die draaien. In de tussentijd moesten we het doen met geruchten over de Rollable, maar op de CES-techbeurs zagen we hem weer, en dit keer met een langer promotiefilmpje waarin het scherm uitrolde.

Ondertussen lijkt LG ook klaar om het product naar consumenten te brengen, want de telefoon is gecertificeerd bij de Bluetooth SIG, dat is de regulator voor bluetooth-technologie. De LG Rollable is daarbij ook gemarkeerd als 'eindproduct', en dat wijst erop dat hij klaar is om voor consumenten op de markt te komen, aldus XDA Developers.

via GIPHY

Twijfel weggenomen

Eerder was er nog twijfel over LG's plannen met de Rollable, en het was niet duidelijk of hij een product voor consumenten zou worden of eerder een apparaat dat LG's technologie demonstreert. LG is namelijk ook een fabrikant van schermen en met de Rollable zou het zijn nieuwe schermtechnologie in de verf kunnen zetten. Toch beweerde LG al wel bij Nikkei Asia dat de Rollable wel degelijk voor consumenten is bedoeld, maar gezien de moeilijke situatie van de mobiele tak van het bedrijf bleef er wel twijfel bestaan.

Gerelateerde artikelen

'LG Rollable-telefoon maakt zich nu echt klaar voor lancering'

LG's oprolbare tv

LG investeert al langer in technologie voor oprolbare schermen, en een voorbeeld daarvan is zijn oprolbare tv, de 'OLED R'. Toch toonde ook OPPO al interesse in oprolbare smartphones, want het bedrijf liet al uitgebreid zijn X 2021-concept zien. Je kan hier onze hands-on bekijken. Daarbij benadrukte het bedrijf wel telkens dat het slechts om een concept ging.

Volgens geruchten mogen we de LG Rollable verwachten in h et derde kwartaal van dit jaar. Kijk jij ernaar uit om meer te zien van de Rollable? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk