'LG Rollable met oprolbaar scherm komt eraan, dit weten we'

'LG Rollable met oprolbaar scherm komt eraan, dit weten we'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De eerste oprolbare telefoon voor consumenten komt eraan, want volgend jaar verwachten we de 'LG Rollable'. LG heeft die naam alvast in Europa gepatenteerd, en we weten al een aantal belangrijke kenmerken van het toestel.

LG Rollable

Een oprolbare telefoon van LG, het komt niet geheel onverwacht. Het merk hintte zelf bij het aankondigingsevenement van de LG Wing naar een telefoon met een scherm dat kan oprollen, want we kregen toen alvast een teaserbeeld te zien. Nu heeft LetsGoDigital ontdekt dat LG de naam 'LG Rollable' heeft gepatenteerd in Europa, en de telefoon verschijnt mogelijk in maart van 2021.

Maar wat is precies een 'rollable'-smartphone? Het gaat in feite om een variant van de vouwbare telefoon, of foldable, die ook gebruik maken van een flexibel scherm. Er zijn in principe twee mogelijke varianten van zo'n oprolbare telefoon.

'LG Rollable met oprolbaar scherm komt eraan, dit weten we'

Een eerste heeft eerst een smartphonescherm en kan dan uitgetrokken worden tot een scherm van tabletformaat. De tweede variant is standaard opgerold in twee rolletjes en je kan hem uitrollen tot een tablet. De LG Rollable zou werken zoals de eerste variant.

'Explorer project'

We weten dat LG met de Wing het startschot heeft gegeven van zijn nieuwe 'Explorer project', dat is een nieuwe reeks van toestellen die een andere ontwerp krijgen dan bij een klassieke smartphone. Deze LG Rollable maakt ook deel uit van deze reeks en hij heeft als codenaam 'Project B'. De naam 'Rollable' lijkt ook logisch naast de naam 'LG Wing'.

Gerelateerde artikelen

Het is ook niet onverwacht dat uitgerekend LG een voortrekkersrol wil spelen voor eerste de oprolbare telefoon, want het merk lanceerde eerder al een oprolbare televisie. LG heeft dus ervaring met de technologie. Oprolbare smartphones zijn mogelijk duurzamer dan de huidige foldables, omdat het oprollen van een scherm het paneel minder belast dan het maken van een vouwbeweging.

Eerder lekten ook van het Chinese TCL beelden van een oprolbare telefoon. Kijk jij uit naar de LG Rollable? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk