‘LG laat gebruikers binnenkort hun telefoonscherm oprollen’

‘LG laat gebruikers binnenkort hun telefoonscherm oprollen’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

LG is zijn plaats in de smartphonemarkt verloren aan grootmachten als Samsung en Huawei. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zit echter niet stil, en zou werken aan een oprolbaar scherm voor zijn telefoons. Het eerste LG-toestel met zo’n oprolbaar scherm zou in maart 2021 worden uitgebracht.

LG Explorer Project

LG is één van de weinige fabrikanten met een eigen productielijn met OLED-schermen en heeft daarmee ook de mogelijkheid om nieuwe concepten te ontwikkelen met de OLED-technologie. LG zet met OLED-technologie onder andere in op oprolbaarheid, zoals het heeft toegepast in zijn eerste televisie die je kan laten oprollen. LG wil deze techniek inzetten voor een oprolbare telefoon, zo blijkt uit nieuwe geruchten over het productgamma van LG in 2021.

‘LG laat gebruikers binnenkort hun telefoonscherm oprollen’

De LG Wing is de eerste telefoon uit LG's in-house Explorer Project

Het gerucht stamt af van een rapportage van het Zuid-Koreaanse The Elec. In de rapportage wordt gesproken over twee telefoons, die worden ontwikkeld onder de Rainbow en Project B-codenamen. Voor het laatstgenoemde toestel, Project B, geldt dat het onderdeel is van LG’s Explorer Project. Met het Explorer Project wil LG experimentele toestellen lanceren. LG’s Wing, die binnenkort te koop zal zijn in Nederland en België, is een product van deze afdeling.

Project B-telefoon

In tegenstelling tot de LG Wing, zal het toestel dat in ontwikkeling is als Project B, geen geheel nieuw concept op de markt brengen. Het gaat namelijk om een oprolbaar toestel dat dezelfde functies zou bieden als een opvouwbaar toestel. In opgerolde staat is het scherm vermoedelijk vergelijkbaar met elkander high-end toestel, terwijl LG’s Project B in uitgerolde staat een groot scherm bevat. Over het scherm zelf zijn er vooralsnog geen details, zoals het schermformaat en de resolutie, uitgelekt.

Tijdens de lancering van de LG Wing gaf de Koreaanse fabrikant een eerste hint voor het oprolbare scherm, door een korte teaser te tonen waarin het scherm wordt uitgerold. Hoe LG de telefoon gaat positioneren, welke hardware er gebruikt wordt en hoe LG het scherm beschermd tegen defecten, is nog onbekend gebleven. Lang zal er gelukkig niet gewacht hoeven worden, LG wil Project B in maart op de markt brengen.

LG V ThinQ-serie

LG zou zijn normale telefoonseries niet willen laten vergaan en werkt aan de Rainbow, die gelanceerd zal worden als opvolger van de LG V60 ThinQ. Het toestel bevat mogelijk Qualcomms Snapdragon 875-chipset, gezien de LG V60 ThinQ de Snapdragon 865-chipset meekreeg. Wat LG van plan is met de LG G ThinQ-serie is niet besproken in de rapportage van The Elec.

Wat vind jij van LG’s plannen om een oprolbare telefoon te lanceren? Zou jij liever een opvouwbare telefoon aan willen schaffen, of klinkt dit concept als ‘de toekomst’ van telefoons? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk