LG leed 776 miljoen euro verlies met smartphoneverkoop in 2019

LG leed 776 miljoen euro verlies met smartphoneverkoop in 2019

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG's verlies in 2019

LG heeft zijn jaarcijfers van 2019 bekend gemaakt, en hoewel de techgigant met al zijn divisies een recordomzet wist te bereiken, is dat zeker niet te danken aan LG Mobile, dat is de smartphonetak. LG behaalt met zijn smartphones het afgelopen jaar een omzet van 4,6 miljard euro, maar het stevende af op een verlies van 776 miljoen euro.

Het Zuid-Koreaanse merk verklaart de rode cijfers door de tegenvallende verkoop van smartphones wereldwijd, maar ook door de verhoogde marketinguitgaven die dienden als ondersteuning van zijn vlaggenschepen. LG deelt in zijn jaarrapport ook maatregelen die het zal nemen om de situatie weer de goede richting in te sturen. het bedrijf wil enerzijds meer kosten-efficiënt gaan werken en daarnaast komt het met een nieuwe line-up van 5G-telefoons in het midden- en premium-segment.

LG G8s Air Motion

Nieuwe strategie?

Het lijkt er dus op dat LG niet meteen een nieuwe strategie voorhanden heeft om het tij te keren, want in april van 2019 had het al aangekondigd dat de productie niet langer in thuisland Zuid-Korea zal plaatsvinden. Verder weten we dat 5G-telefoons in 2020 ook bij alle andere fabrikanten de norm wordt en dat het ook in telefoons uit het middensegment wordt geïntroduceerd.

Foto van de LG G8X ThinQ

Uit recente geruchten bleek ook dat LG met zijn vlaggenschepen precies dezelfde weg verder zet. Voorlopig moeten we de informatie nog met een korreltje zout nemen, maar de LG G9 ThinQ zou twee schermen krijgen zoals de LG G8X ThinQ, maar dit keer zouden de panelen dichter bij elkaar aansluiten. Anderzijds zien we hoe Microsoft ook met twee schermen aan de slag gaat, maar wel handige manieren bedenkt om de Surface Duo zo productief mogelijk te maken.

Wat verwacht jij van LG dit jaar? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk