LG lijkt te werken aan opvolger LG Optimus G Pro

LG lijkt te werken aan opvolger LG Optimus G Pro

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

LG lijkt te werken aan de opvolger van de LG Optimus G Pro. Van het toestel zijn afbeeldingen gelekt op een Zuid-Koreaans forum en het toestel is hierop in volle glorie te zien.

LG Optimus G Pro

De LG Optimus G Pro heeft een 5,5 inch-scherm met een resolutie van 1920x1080 pixels, draait op de Snapdragon 600-chipset van Qualcomm en heeft 2GB werkgeheugen aan boord. Het toestel heeft een 3140mAh-accu aan boord en draait op Android 4.1 (Jelly Bean). De G Pro was het high-end vlaggenschip van LG van vorig jaar en dus voor de LG G2 en LG Nexus 5.

LG Gx op de foto

De nu verschenen LG Gx lijkt een variant te zijn op de LG Optimus G Pro. De uitgelekte foto's van een advertentie laten zien dat het design nagenoeg hetzelfde is gebleven en de batterij-capaciteit ook. Er wordt gesproken over een Snapdragon 600-chipset van Qualcomm die ook in de vorige G Pro zat, maar ook wordt er gesproken over LTE-advanced. En dat is apart te noemen, want dit werkt alleen weer met de Snapdragon 800-chipset van Qualcomm. 

LG Gx verschijnt in Koreaanse advertentie

Beschikbaarheid

Wanneer deze LG Gx het echte levenslicht gaat zien is onbekend. In de advertentie zien we allerlei Kerstmis-accessoires dus misschien is de release nog wel gepland voor de kerst. Anders zullen we het toestel ongetwijfeld gaan zien op de elektronicabeurs CES in januari 2014 of op het Mobile World Congress dat in februari gehouden wordt. Vooralsnog is het afwachten of het toestel ook naar Europa zal komen. LTE-advanced is hier in Nederland nog niet uitgerold, maar providers zijn hier wel mee bezig.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk