LG K8: 5 inch budgettoestel met Android 6.0 Marshmallow

LG K8: 5 inch budgettoestel met Android 6.0 Marshmallow

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

De K-serie van LG bestaat uit verschillende devices, waarvan er inmiddels al enkele officieel gepresenteerd zijn en waarbij we één versie zagen verschijnen op de Russische website van LG. Nu is ook het K8-model online verschenen, maar dan op de Hongaarse site van de fabrikant.

LG K-serie

Begin januari zagen we de K-serie van LG, gepresenteerd op de CES in Las Vegas, waarbij meer informatie van de K7 en K10 verscheen. Dat waren echter niet de enige twee nieuwe devices in de K-serie, want later verscheen er meer informatie over de K4-, K5- en K8-smartphones. Althans, de namen van deze nieuwe devices werden genoemd, want specificaties verschenen nog niet online. Eind januari verscheen de LG K4 in vol ornaat op de Russische website van LG, waardoor we ook specs van dit apparaatje te weten kwamen.

LG K8

Zodoende waren er nog slechts twee devices over, de K5 en K8 en nu is dat laatste toestel verschenen op een LG-website, dit keer de Hongaarse. Het scherm heeft een resolutie van 1280x720 pixels en een diagonaal van 5 inch, is van het IPS-type en bevat een laagje 2.5D-glass, waardoor de randen lichtelijk zijn afgerond. Een MT6735-chipset van MediaTek is aanwezig, bijgestaan door de Mali T720-videochip.

Er is 1,5GB werkgeheugen aanwezig en 8GB uitbreidbaar opslaggeheugen. De frontcam is een 5 megapixel-exemplaar en op de achterkant vinden we een 8 megapixel-variant. Het toestel wordt uitgeleverd met Android 6.0 Marshmallow en bevat de bekende LG-schil. De accucapaciteit bedraagt 2125mAh, het toestel meet 144,6 x 71,6 x 8,7mm, weegt 156 gram en op de site is het toestel te zien in het wit en donkerblauw.

LG K8

Beschikbaarheid

Een prijs van het toestel is nog niet bekendgemaakt, maar misschien gaan we daar meer over horen op het Mobile World Congress volgende week. Daar zal LG ook de G5 gaan onthullen en meer informatie vrijgeven over de LG X cam, LG X screen en de vandaag onthulde LG Stylus 2.

Bron: LG Hongarije via FoneArena

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk