‘LG: het opdoeken van de smartphonetak is niet aan de orde’

‘LG: het opdoeken van de smartphonetak is niet aan de orde’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Afgelopen week verschenen er geruchten over een mogelijk einde van de smartphonetak van het Zuid-Koreaanse LG – daarmee zou LG willen voorkomen dat de verliezen verder oplopen. Een aankondiging zou op 26 januari volgen: een woordvoerder van LG zegt dat de geruchten onjuist zijn.

Toekomst LG Mobile

LG's smartphonetak heeft al jaren geen winst meer gedraaid; dat komt onder andere door het kleine aanbod van telefoons, relatieve ‘onbekendheid’ bij de consument en de beperkte unieke kenmerken van LG-telefoons.

Gerelateerde artikelen

Hoewel het bedrijf in 2017 met de LG G6 samen met Samsung een trend begon die uiteindelijk heeft geleid tot kleinere schermranden, werd dat toestel nooit een succes. Hoewel het scherm uniek was voor die tijd, waren andere componenten weinig speciaal. Deze problemen plagen LG tot op de dag van vandaag, waardoor de vraag rijst hoe lang LG dit pad nog kan bewandelen.

‘LG: het opdoeken van de smartphonetak is niet aan de orde’

Afgelopen week verscheen er via het Koreaanse The Elec een rapportage die beschreef dat LG een einde wilde breien aan zijn smartphonetak. LG's mobiele divisie moest voor het einde van januari zijn verkocht: daarover zou LG op 26 januari een aankondiging doen. Ontwikkelingen van ‘nieuwe producten’ – met uitzondering van Project I, codenaam voor de oprolbare telefoon – moesten per direct worden gestaakt.

Winstgevend in 2021

Dat LG plots zou dreigen met het einde van de mobiele divisie, komt als een verrassing – eerder liet LG's CEO, Kwon Bong-Seok, weten dat de divisie vanaf 2021 winstgevend zal zijn. In een reactie aan XDA heeft Ken Hong, Head of Global Corporate Communications, laten weten dat de geruchten uit de rapportage van The Elec onjuist zijn. Het betreft volgens Hong meer “speculaties en geruchten” over LG.

Gerelateerde artikelen

Hoewel LG zijn smartphonetak dus niet af zou willen sluiten, leeft er wel ‘een behoefte’ de focus te leggen op ‘onderscheidende’ producten, zo beweert Reuters. Geruchten doen de ronde over het overhevelen van reguliere telefoons naar ODM-fabrikanten – op die manier kan het bedrijf de focus verleggen tot high-end producten. Vermoedelijk zal LG met deze wijziging meer tijd te besteden hebben aan zijn Explorer-project, waar de in 2020 gelanceerde LG Wing uit is geboren.

‘LG: het opdoeken van de smartphonetak is niet aan de orde’

Hoe de toekomst van LG eruit komt te zien, blijft enigszins onduidelijk. Wat duidelijk is, is dat de Koreaanse fabrikant zich niet zomaar uit het veld laat slaan en het nogmaals probeert om terug te keren op de markt. Het voorbije jaar wist de fabrikant flinke successen te behalen met de Velvet: of LG dat succes in 2021 kan herhalen, zal later dit jaar moeten blijken. Wat verwacht jij van LG in 2021? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk