Oled-scherm LG G8 ThinQ is tevens luidspreker

Oled-scherm LG G8 ThinQ is tevens luidspreker

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

ToF-sensor

Een week geleden kondigde LG aan dat de G8 ThinQ gebruik zou maken van een Time-of-Flight-sensor, die zou moeten zorgen voor accurate 3D-opnames. Deze is geplaatst aan de voorkant van het toestel, en kan onder andere worden gebruikt voor nauwkeurige gezichtsontgrendeling die de gezichtsherkenning van iPhone zou moeten overtreffen. Gezien de ruimte die de ToF-sensor mogelijk heeft ingenomen, waren de opties met betrekking tot de speaker beperkt. In plaats daarvan gaat de LG G8 gebruik maken van een Crystal Sound OLED-scherm (CSO). CSO verandert het scherm in een luidspreker en een versterker met behulp van trillingen. Deze techniek gebruikt LG ook in zijn tv's.

LG G8 Thinq ToF

Crystal Sound OLED

We hebben al eerder van het fenomeen gehoord bij andere toestellen. De Xiaomi Mi Mix en de Vivo NEX S gebruikten dergelijke audiotechnieken als alternatief voor de traditionele oortelefoonluidspreker, met als doel de grootte van de schermranden zoveel mogelijk in te perken. Merkwaardig genoeg heeft LG’s vlaggenschip dat gebruik gaat maken van Crystal Sound OLED geen (vrijwel) randloos ontwerp – met name aan de bovenkant - zoals de bovengenoemde toestellen. Onderstaande afbeeldingen tonen een notch en minieme schermranden op de LG G8 ThinQ.

Foto's van de gelekte LG G8 ThinQ

Trillingen omzetten in geluid

LG’s CSO-technologie onderscheidt zich dan ook met deze toestellen omdat de techniek bij de G8 ThinQ bedoeld is om de audio-ervaring daadwerkelijk te verbeteren, iets waar LG vaker lof voor krijgt. Het trillende oppervlak werkt niet alleen als een amplifier om het geluid te versterken, de bovenste helft fungeert in combinatie met de onderste speaker ook als stereo-installatie, ondanks dat het toestel slechts één fysieke luidspreker bevat. Het scherm functioneert daarom ook als luidspreker bij het voeren van telefoongesprekken.

Crystal Sound OLED

Het is desalniettemin interessant dat LG een functie gebruikt die tot nog toe bedoeld was voor het beperken van de schermranden, maar toch de features van het toestel behoudt die sommigen beschouwen als essentieel voor een smartphone. In plaats van de nieuwe techniek toe te passen om daarmee andere onderdelen van het toestel te laten verdwijnen, zal het CSO-display van de LG G8 ThinQ bedoeld zijn voor het verbeteren van de audio, evenals de andere geluidstechnieken die de LG's G-reeks op audiogebied een goede naam hebben gegeven, waaronder de nieuwe Boombox Speaker, Hi-Fi Quad DAC, DTS-X 3D Surround Geluid, MQA-ondersteuning en nu Meridian-audioversterking.

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk