LG G Watch (R) ontvangt beveiligingsupdate 1 december

LG G Watch (R) ontvangt beveiligingsupdate 1 december

Rens Blom

door Rens Blom

Laatst geüpdatet

LG G Watch (R) update

De update arriveerde gisteren op mijn LG G Watch en is volgens Laurence Arnold ook beschikbaar voor de G Watch R. Het installeren van de update neemt slechts enkele minuten in beslag en dat is niet zo gek: er wordt voor zover bekend maar één wijziging doorgevoerd. Dat is het vernieuwen van de beveiligingsupdate van 1 november naar 1 december. De Android-patch verhelpt elf kwetsbaarheden in het besturingssysteem - Android 6.0 in het geval van de G Watch (R).

Update: Dick Kloosterman geeft aan dat hij de 1 december update gisteren heeft geïnstalleerd op zijn Huawei Watch.

Dat LG de G Watch en G Watch R blijft voorzien van de nieuwste beveiligingsupdates is bijzonder omdat de horloges al meer dan twee jaar oud zijn. Ze zijn dan ook al tijden niet meer te koop, maar blijven door dit soort updates wel up-to-date. Dat valt te prijzen, des te meer omdat fabrikanten als Motorola het laten afweten. Die Android Wear-modellen lopen achter met beveiligingsupdates; een kwalijke zaak als je het ons vraagt.

Android Wear 2.0

Een belangrijke update, Android Wear 2.0, had er al moeten zijn maar is recent uitgesteld naar begin volgend jaar. De software brengt veel verbeteringen met zich mee, maar komt door systeemeisen niet beschikbaar voor de oudste Android Wear-smartwatches. De LG G Watch is er één van. De iets nieuwere G Watch R wordt wel geüpdatet, zo liet LG eerder dit jaar al weten. Andere horloges, bijvoorbeeld de Huawei Watch en ASUS Zenwatch 3, krijgen de update ook.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk