LG G Watch R officieel, rond beeldscherm en stalen kast

LG G Watch R officieel, rond beeldscherm en stalen kast

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Na een paar teasers heeft LG vanochtend zijn volgende wearable aangekondigd. De opvolger van de LG G Watch is de LG G Watch R, een ronde smartwatch met een P-OLED scherm.

LG G Watch R

LG is er wederom als de kippen bij, hadden ze de primeur met de eerste smartwatch op Android Wear nu kondigen ze het eerste slimme  horloge aan met een P-OLED scherm. P-OLED staat voor Plastic OLED en dat hebben we voor het eerst gezien in de LG G Flex

LG G Watch R

P-OLED

Het plastic scherm wordt volledig gebruikt en zou zelfs in het felste zonlicht bruikbaar zijn. Ook belooft LG dat er met elke kijkhoek nog steeds een haarscherp beeld zal worden waargenomen. De scherm resolutie van het display van 1,3 inch bedraagt 320x320 pixels.

Aan de binnenzijde ligt een Snapdragon 400 processor, met een kloksnelheid van 1.2GHz, en er is opslagruimte voor 4GB. De LG G Watch R is stof-en waterdicht, je kunt er 30 minuten mee onder water op 1 meter diepte, er is 512MB werkgeheugen aanwezig en de accu heeft een capaciteit van 410mAh.

Rond

Het eerste horloge had nog niet echt een uitstraling maar door bij de G Watch R voor een rond design te kiezen zal dit horloge bij meer mensen in de smaak vallen. De ronde smartwatch heeft een stalen frame met een kalfsleren band. Met één druk op de knop een andere wijzerplaat kiezen die bij je kleding of de gelegenheid past.

LG G Watch R

Beschikbaarheid

De LG G Wear R draait op Android Wear en zal tijdens de IFA 2014 in Berlijn aan het publiek worden getoond. Binnenkort worden meer details bekend gemaakt voor de Nederlandse en Belgische markt. De prijs in Duitsland wordt € 299, waarmee het horloge € 100 duurder is dan LG's eerste smartwatch. De prijs voor Nederland en België is nog onbekend, maar we gaan er vanuit dat deze hetzelfde is.

Bron: LG Newsroom

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk