LG G Flex officieel: smartphone met curve en self healing-coating

LG G Flex officieel: smartphone met curve en self healing-coating

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

LG G Flex

Steeds meer fabrikanten lijken de vorm van het Androidtoestel als nieuw onderscheidend detail te gebruiken, getuige de Samsung Galaxy Round. LG begeeft zich ook op dit vlak met de nieuwe LG G Flex. De LG G Flex verschilt met het Samsung-toestel in de kromming van het scherm, Bij de Flex loopt deze over de breedte-as en bij Samsung over de lengte-as. Net zoals bij de LG G2 zit ook bij dit toestel de bediening aan de achterzijde.

LG G Flex

De LG G Flex bevat een 6 inch OLED-scherm dat gemaakt is van plastic, POLED. De resolutie van het scherm is 1280x720 pixels. Daarnaast is er aan de binnenkant een quad-core Qualcomm Snapdragon 800-chipset te vinden die geklokt is op 2.26 Ghz. Ook is er een Adreno 330 grafische chip aanwezig. Verder zien we 32 GB intern en 2 GB RAMgeheugen, een 13 en een 2.1 megapixelcamera en een accu van 3500 mAh. Vrijwel gelijk dus aan de LG G2.

LG G Flex

Self-healing

Het gebogen scherm heeft al een hoog science fiction-gehalte maar er is meer. Er is namelijk een zichzelf herstellende coating op de achterkant van het toestel aangebracht. Deze zou de dagelijkse gebruikersschade moeten kunnen herstellen (net zoals dagcrème dat met ons gezicht doet) zodat het langer als nieuw eruit blijft zien.

Beschikbaarheid

De LG G Flex wordt volgende maand in thuisland Zuid-Korea gelanceerd. Overig markten volgen maar het is nog niet bekend of de G Flex Nederland en België zal aandoen. Dit zal later bekend gemaakt worden.

Bron: DroidLife

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk