LG: G Flex misschien naar Nederland, misschien ook niet

LG: G Flex misschien naar Nederland, misschien ook niet

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

LG G Flex naar Nederland?

Een dergelijk toestel willen we natuurlijk ook graag eens in handen hebben en daarom hebben we navraag gedaan bij LG of deze G Flex ook naar Nederland zal komen. Het enigzins politieke maar duidelijke antwoord van LG vertelt ons dat ze momenteel met de retailpartners overleggen. Wanneer deze 'brood' zien in het toestel zal het inderdaad naar Nederland komen.

Flex man!

Twee weken geleden zagen we al een video waarin de zelf-herstellende coating van de LG G Flex werd gedemonstreerd. Deze coating zit aan de achterzijde en zorgt ervoor dat kleine scheurtjes en barsten vanzelf hersteld worden. Een dergelijke coating is ook nodig omdat de LG G Flex niet alleen krom is maar ook echt flexibel.

Wanneer je drukt zet op het toestel buigt het ook door zonder dat er schade ontstaat. Dat is best knap, want niet alleen het scherm is dus flexibel maar ook de printplaat en de accu aan de binnenzijde zullen dus mee moeten buigen.

Eerder is de LG G Flex al officieel aan de pers voorgesteld in Korea. Mocht je deze taal machtig zijn dan kun je deze presentatie hieronder nog eens terugkijken.

Nieuw

Natuurlijk levert LG ook een aantal cases die gebruikt kunnen worden met de LG G Flex. Er is een Quick Window Cover Case die ook leverbaar is voor de LG G2 en er is een case die alleen een gedeelte van de achterzijde en de randen om het toestel beschermd.

LG G Flex case

Ook de software van de LG G Flex heeft een aantal updates gekregen, zo is er een nieuw vergrendelscherm dat interactief is en reageert op de aanraking.


Net als op onder andere de Samsung Galaxy Note II heeft de LG G Flex nu ook de beschikking over de dual-screen technologie. Hiermee kun je op het 6 inch grote scherm bijvoorbeeld een applicatie en een browser naast elkaar draaien en zo beter multitasken.

Dual-screen

Gezichtherkenning

Ook de camera soft- en hardware is verbeterd. Er is aan de achterzijde een extra LEDflister aangebracht zodat er nu twee flitsers zijn die het object belichten. Omdat er nu wit en groen licht op het object afgevuurd wordt kan het toestel gezichten beter herkennen en weergeven.

Een bijkomend voordeel van de curve in het toestel is dat wanneer het apparaat op zijn rug ligt, de speaker de ondergrond niet raakt. Dit zorgt ervoor dat de muziek altijd vrij te horen is. Er is ook een hands-on in het Koreaans beschikbaar, maar het beeld vertelt al veel over dit toestel.

Beschikbaarheid

De LG G Flex bevat een 6 inch OLED-scherm dat gemaakt is van plastic. De resolutie van het scherm is 1280x720 pixels. Aan de binnenzijde ligt quad-core Qualcomm Snapdragon 800-chipset te vinden die geklokt is op 2.26 Ghz. Ook is er een Adreno 330 grafische chip aanwezig. Verder zien we 32 GB intern en 2 GB RAMgeheugen, een 13 en een 2.1 megapixelcamera en een accu van 3500 mAh.

Voorlopig zul je een retourtje Korea moeten boeken om de LG G Flex te kunnen kopen. Tijdens het event bij LG hebben we nog nog gevraagd naar het toestel maar men toverde daar helaas geen G Flex uit de binnenzak.

Bron: Talkandroid

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk