LG toont display met twee gebogen schermranden

LG toont display met twee gebogen schermranden

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Niet alleen Samsung is bezig met curved displays op telefoons, zo blijkt uit een verschenen afbeelding van een LG-device, met aan twee kanten een gebogen display. LG heeft dit prototype op de CES aan een geselecteerd publiek getoond, maar of LG dit scherm binnenkort ook zal gaan gebruiken in een eigen smartphone is nog de vraag.

LG's private showroom

Op de CES2015 liet LG onder andere de tweede gebogen smartphone van het bedrijf zien, de LG G Flex 2 evenals verschillende televisies en ook zagen we een onbekende smartwatch voorbij komen, waarvan we inmiddels weten dat deze op WebOS 2.0 draait. In een uitgegeven persbericht van LG's display-sectie werd er al gesproken over een 'private showroom' voor een geselecteerde afvaardiging van LG-partners, maar wat daar getoond werd was natuurlijk niet bestemd voor de ogen van het grote publiek.

G for Games heeft nu een foto gepubliceerd van een 6 inch LG-device met een P-OLED scherm, oftewel Plastic-OLED, dat werd getoond in deze privé-ruimte en door LG 'active bending' wordt genoemd. P-OLED-schermen zijn onder andere te vinden in de Flex-smartphones van LG en één van de voordelen is dat deze buigbaar zijn. Het getoonde prototype heeft echter geen grote curve zoals de Flex-toestellen wel hebben, maar heeft twee gekromde zijkanten. Het enige toestel op de markt waar al zo'n gekromd display in te vinden is, is de Samsung Galaxy Note Edge. Geruchten over een aankomende S6-variant van Samsung die inmiddels de ronde doen hebben het ook over de aanwezigheid van twee gebogen zijkanten.
LG 'active bending' scherm met twee gebogen schermranden
Het getoonde LG-display zou een vroeg prototype zijn, onder andere te zien aan de lage resolutie van 1280x720 beeldpunten, waar dat bij het gebogen scherm van de Note Edge 2560x1440 pixels is. Natuurlijk wordt er gelijk gesteld dat van de aankomende LG G4 misschien ook weleens een gelimiteerde editie uitgebracht zou kunnen worden met zulke schermranden. Dan moet LG er toch wel voor gaan zorgen dat de resolutie minimaal 1920x1080 pixels wordt, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen.

Bron: G for Games via PhoneArena 

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk