LG's Android 10-update heeft desktopmodus à la Samsung DeX

LG's Android 10-update heeft desktopmodus à la Samsung DeX

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG-desktopmodus

LG komt onverwacht met een eigen desktopmodus in zijn Android 10-update. Die update is in andere markten al verschenen voor de LG G8 ThinQ en de LG V50 ThinQ. Zodra je je telefoon met de usb-c naar HDMI-adapter verbindt met een groot scherm krijg je in een melding de mogelijkheid om over te schakelen naar de desktopmodus. Het was SomeGadgetGuy die de functionaliteit ontdekte tijdens een livestream op Twitch.

Als je de desktopmodus activeert, zie je linksonder de navigatieknoppen verschijnen: de homeknop, terugnop en een appdrawer. De appdrawer brengt je naar al je apps, maar je kan ook je meest gebruikte op het bureaublad slepen. Vervolgens verschijnen apps en games in vensters als je ze opent, en net als in Windows kan je een venster minimaliseren of in volledig scherm weergeven. ​

Beeld van de functie

DeX en EMUI-desktop

Samsung pakt al jarenlang uit met zijn DeX-software en Huawei heeft al langer de EMUI-desktop. We schreven vorig jaar een review waarin we beide features vergeleken en die kan je hier lezen​. Anderzijds weten we dat Google zelf een eigen desktopmodus​ ontwikkelde in de ontwikkelaarsversie van Android 10, toen nog Android Q geheten. Die functie heeft nooit de Android 10-release gehaald, maar mogelijk zien we het binnenkort opnieuw verschijnen in de ontwikkelaarsversies van Android 11.

In deze video kan je de Twitch-stream bekijken van SomeGadeyGuy waarin hij de desktopmodus van LG ontdekt. Zo krijg je meteen beelden van de functionaliteit te zien. Dat gebeurt in de video rond 02:06:30 uur​. Het is nog niet bekend wanneer LG-telefoons in Nederland de Android 10-update krijgen. LG heeft niet de beste reputatie​ op het vlak van update-ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk