LG breidt K-serie verder uit met drie nieuwe budgettoestellen

LG breidt K-serie verder uit met drie nieuwe budgettoestellen

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

LG heeft via Facebook laten weten de twee bekende K-toestellen uit te breiden met nog eens drie budgettoestellen. Specificaties, prijzen en in welke landen de toestellen worden uitgebracht zijn echter nog onbekend.

LG's K-serie

LG heeft via Facebook laten weten dat de K-serie, drie nieuwe toestellen gaat bevatten. De LG K7 en K10 werden op de CES gepresenteerd en daarvan weten we inmiddels ook de specificaties. Van de nieuwe K4, K5 en K8 zijn de specs nog niet genoemd. Wel is er via een op Facebook geplaatste afbeelding op te maken dat alleen de K5-variant niet zal beschikken over 4G-mogelijkheden, terwijl dat bij de andere toestellen wel aanwezig is. Wel is er het bijbehorende bericht te lezen dat specificaties per regio kunnen verschillen.

[readmore article="183430"]


LG K10 en K7

LG K7 en K10

De LG K7 is uitgerust met een 5,0 inch met een enigszins lage resolutie van 854x480 pixels. Het 3G-model bevat een quadcore-chipset met een kloksnelheid van 1,3GHz, terwijl de kloksnelheid van de 4G-versie onbekend is. Aan de achterzijde vinden we een 8 of 5 megapixel-camera en aan de voorkant is bij beide varianten een 5 megapixel-exemplaar aanwezig. Aan werkgeheugen is 1,5 of 1GB beschikbaar, afhankelijk van de gekozen versie en aan het interne geheugen bedraagt 8GB of 16GB. De 3G-variant komt op de markt in het wit, zwart en goud, terwijl de 4G-versie in de kleur 'Titan' wordt uitgebracht. De accu heeft een capaciteit van 2125mAh en Android 5.1 met daaroverheen LG's eigen schil is aanwezig bij uitlevering.

De grotere LG K10 beschikt over een 5,3 inch HD-scherm en ook hier zijn weer twee versies beschikbaar, één met 4G- en één met 3G-ondersteuning. Qua processor zien we in de verschillende modellen ook weer enkele opties. Zo is er in de 3G-variant een 1,3GHz quadcore-chipset aanwezig, maar bij de 4G-versie kan dat een 1,2GHz of 1,3GHz-variant worden, terwijl er ook nog een variatie wordt uitgebracht met een achtkernige variant. De camera bij het goedkopere 3G-model schiet plaatjes in een maximale resolutie van 8 megapixels, terwijl dat bij de duurdere versie 13 megapixels is. Het werkgeheugen is 1, 1,5 of 2GB en het uitbreidbare geheugen is 8GB of 16GB. De accu is een 2300mAh-exemplaar, het toestel komt in het wit, goud en indigo op de markt en wordt ook uitgeleverd met Android 5.1 Lollipop.

Beschikbaarheid

Details over prijzen en welke varianten van deze of de nieuwe modellen we hier gaan zijn nog onbekend. Misschien horen we meer over deze budgetdevices van LG in de aanloop naar het Mobile World Congress dat eind februari wordt gehouden in Barcelona en waar Androidworld uiteraard aanwezig is.

Bron: Facebook

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk