LG belooft 3 Android-updates voor zijn recente smartphones

LG belooft 3 Android-updates voor zijn recente smartphones

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

LG heeft bekend gemaakt dat het drie jaar lang Android-updates zal mogelijk maken voor zijn huidige telefoons. Het gaat om vlaggenschepen uit de LG V-reeks, de G-reeks, de Velvet en LG Wing. Al weten we nog niet wanneer we de update mogen verwachten.

LG-updatebelofte

Nog voordat LG bekendmaakte dat het zal stoppen met het maken van smartphones, deden er al geruchten de ronde over recente toestellen die geen updates meer zullen ontvangen. We stelden ons toen al vragen bij die geruchten, zeker omdat LG zijn merkimago niet zou wil schaden met het oog op de andere producten die het verkoopt.

LG maakt nu bekend in een persbericht dat telefoons drie jaar lang software-updates zullen krijgen, beginnende vanaf het moment waarop ze op de markt zijn verschenen. Dat wil zeggen dat er voor verschillende telefoons in Nederland en België nog versie-updates zullen volgen. Hieronder vind je een overzicht van de toestellen waarvoor deze updatebelofte geldt.

G-reeks
  • LG G8X
  • LG G8S
V-reeks
  • LG V60
  • LG V50
Andere telefoons
  • LG Velvet
  • LG Wing
LG belooft 3 Android-updates voor zijn recente smartphones

De LG Wing met zijn twee schermen

LG en software-updates

LG doet geen uitspraken over de tijdsperiode waarin we die updates mogen verwachten, maar het merk deelde vorige maand al wel een updateschema dat je hier kan vinden. Al moet wel gezegd dat LG geen al te beste reputatie heeft als het gaat om het snel uitrollen van software-updates. Dat is ook een van de factoren die de voorbije jaren niet in het voordeel van de Zuid-Koreaanse techgigant zal hebben gespeeld. Het is in ieder geval goed dat LG meer duidelijkheid geeft over de verdere ondersteuning van smartphones.

Gerelateerde artikelen

LG maakte maandag bekend dat het niet langer nieuwe telefoons zal uitbrengen. Het bedrijf maakte namelijk al jaren aan een stuk verlies met zijn mobiele divisie, terwijl het Zuid-Koreaanse bedrijf wel succes boekt in andere markten. Denk onder meer aan televisies, monitors, geluidsapparatuur en huishoudapparatuur.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk