Let op: de Google Assistent werkt straks niet meer op deze wearables

Let op: de Google Assistent werkt straks niet meer op deze wearables

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft aangegeven dat het stopt met de ondersteuning van Google Assistant op Wear OS 2-horloges. Als jouw smartwatch nog op die versie van het besturingssysteem voor wearables draait, dan kun je binnenkort niet meer tegen de nieuwste versie van de Google Assistant praten. Het ondersteunen stopt op 31 augustus.

Google Assistent

9to5Google zag in versie 2.65.11.552438494 dat er de volgende zin in te lezen is: “De ondersteuning voor de Google Assistent op dit horloge wordt binnenkort beëindigd. Upgrade naar een nieuwer horloge dat Google Assistent ondersteunt en op Wear OS 3 of hoger draait.”

Het is duidelijke taal: de Google Assistent wordt niet meer ondersteund als je Wear OS 2 blijft gebruiken, wat zorgt dat het een wat onveilige situatie wordt, omdat er zo zwaktes in de software blijven zitten die kunnen worden misbruikt door hackers. De enige manier om de Google Assistent te blijven gebruiken is om je wearable te upgraden naar Wear OS 3. Dat kan niet automatisch, omdat er een nieuw soort Google Assistent-app bestaat op die versie van de wearable-software.

Gerelateerde artikelen

Debuut voor de Galaxy Watch 4

Die app verscheen in mei 2022 voor het eerst op de Galaxy Watch 4, om vervolgens in oktober vorig jaar naar Pixel Watch te komen. De Fossil-wearables werden vervolgens in juni dit jaar voorzien van Wear OS 3. Het komt ook wel met zijn voordelen, zo kun je er wekkers mee zetten, oproepen starten, je smarthome bedienen en vragen beantwoorden zoals wat het weer wordt vandaag of waar het dichtstbijzijnde tankstation is.

Het is inmiddels duidelijk wanneer Google afscheid neemt van Wear OS 2 qua Assistant: 31 augustus. Het is dus wel slim om je wearable alvast te upgraden naar Wear OS 3. De Google Assistent lijkt overigens voor Google geen enorme prioriteit te hebben op wearables: het bedrijf heeft het slimme hulpje bijvoorbeeld niet toegevoegd aan de Sense 2 en de Versa 4, twee Fitbit-horloges. Of het wel naar toekomstige Fitbits komt, dat moeten we ook nog maar zien.

Draait jouw wearable nog op Wear OS 2? Waarom heb jij hem nog niet van de upgrade voorzien? Laat het nu achter in de reacties.

Samsung Galaxy Watch 6 Classic kopen
Samsung Galaxy Watch 6 Classic kopen
Samsung Galaxy Watch 6 Classic kopen

Samsung Galaxy Watch 6 Classic kopen

De Galaxy Watch 6-reeks biedt complete gezondheidsopties en krachtige prestaties in een verfijnd en gestroomlijnd ontwerp - met een dunnere omlijsting, een groter en levendiger scherm en een interactievere gebruikersinterface 3 .

Vanaf 419 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk