Let op-functie voor telefoons in het verkeer nu breed uitgerold

Let op-functie voor telefoons in het verkeer nu breed uitgerold

Google gaat zijn Let op-functie die je veilig in het verkeer laat begeven met je telefoon nu breed uitrollen. Let op herinnert je eraan om op te letten en niet al lopend naar je telefoon te kijken. Alle smartphones met Android vanaf versie 9 Pie kunnen er gebruik van maken.

Google Let op

Let op was eerst een exclusieve Pixel-functie, maar vermits het om veiligheid in het verkeer gaat, is het eigenlijk logisch dat iedereen er gebruik van kan maken. De werking van Let op is heeft eenvoudig. Je bent aan het wandelen terwijl je je telefoon bedient, en vervolgens krijg je een melding die je waarschuwt om voor je te kijken, oplettend te zijn of goed op je stappen te letten.

Let op wordt nu uitgerold naar alle Android-telefoons die Andorid 9 Pie of een recentere versie hebben, dat maakt Google bekend. Ze is nu beschikbaar in Digitaal Welzijn, dat is Googles app die je helpt om verantwoord met je smartphone om te gaan. Onze redacteur Jeffrey schreef donderdag uitgebreid over de werking van Let op, en je kan in zijn artikel lezen hoe je de functie activeert.

Let op-functie voor telefoons in het verkeer nu breed uitgerold

Toegankelijkheid

Verder heeft Google ook nog toegankelijkheidsfuncties uitgerold. Allereerst een nieuwigheid genaamd 'Camera Switches' waarmee je je telefoon kan bedienen met behulp van de selfiecamera. Het is gericht op mensen die motorische problemen hebben en in de plaats voortaan hun ogen kunnen gebruiken om naar de verschillende knoppen op hun telefoon te kijken. Zo navigeren ze doorheen de interface.

Daarnaast komt Google met een verbetering van de Lookout-app. Dat is een app die blinden en slechtzienden helpt om hun omgeving te identificeren met behulp van hun telefoon. Lookout herkent voortaan ook handgeschreven tekst wanneer je een document met de camera leest. Verder kan je Lookout ook Euro-briefjes of munten tonen, en vervolgens kan de app ze identificeren. Vorig jaar kreeg Lookout ook al een pakket aan verbeteringen. Alle functies zullen in de komende weken beschikbaar worden.

Lookout
Lookout is bedoeld als een hulpmiddel voor mensen die blind of slechtziend zijn. De app kan mensen met een visuele beperking helpen om voorwerpen te identificeren. D ..

Meer info

Digitaal welzijn
Digitaal welzijn is onderdeel van Android 9.0 Pie en moet de problemen met overmatig smartphonegebruik naar voren brengen. Google wil er met deze tool ..

Meer info

Lees meer over:
Digitaal welzijn Lookout

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties