Let op: Dropbox stopt met ondersteunen Google-diensten

Let op: Dropbox stopt met ondersteunen Google-diensten

Laura Jenny

door Laura Jenny

Dropbox stopt met de integratie binnen Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Het heeft een e-mail gestuurd aan zijn klanten om dit aan te geven. Bestanden verdwijnen niet volledig uit je Dropbox, maar ze maken plaats voor linkjes naar de Microsoft-versie van deze programma’s.

Dropbox

Als je Google Workspace-bestnden in je Dropbox-account hebt en niet meer in je Drive, dan is er werk aan de winkel (via 9to5Google). Je hebt nadat je de mail hebt gekregen namelijk 30 dagen om te zorgen dat je bestanden in Dropbox worden gedownload en in Drive worden gezet om te zorgen dat je ze niet verliest.

Doe je dat niet, dan worden de bestanden linkjes naar de Office-producten van Microsoft. Hoewel het de laatste jaren redelijk is gladgestreken hoe documenten eruitzien bij de verschillende IT-bedrijven, kan het nog steeds voorkomen dat woorden ineens naar andere plekken op de pagina’s dansen.

Er komt hiermee een einde aan een heel fijne manier van werken, want sinds 2018 kon je binnen Dropbox Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties aanmaken, aanpassen en delen. Hierdoor hoefde je niet steeds naar Google Drive te gaan en allerlei dingen over te zetten. Maar nu gaat het partnerschap tussen Google Drive en Dropbox veranderen en niet per se op een manier die prettig is voor gebruikers.

Gerelateerde artikelen

Actie nodig

Wil je checken of je de mail al hebt gehad? We hebben nog niet gehoord over Nederlandse mails, maar de Engelstalige mail heeft als onderwerp: [Action Required] Migrating your Google Files. Heb je binnen die dertig dagen je Google Drive niet aan je Dropbox gelinkt om alles over te zetten, dan gaan alle gdocs, gsheets en gslides over op .docx, xlsx en pptx van Microsoft. Wees je er daarbij van bewust dat de bestanden waar een wachtwoord op stond misschien niet meer goed toegankelijk zijn. Er is dus wel degelijk werk aan de winkel. Je kunt de mail natuurlijk afwachten, maar ook vast zelf beginnen met de verhuizing.

Wat vind jij ervan dat Dropbox en Google hun partnerschap aanpassen en het op deze manier oplossen? Laat het achter in de reacties.

Dropbox: Documenten in Drive

Dropbox: Documenten in Drive

Dropbox is een clouddienst voor het online opslaan van bestanden. De gebruiker kan er bestanden mee synchroniseren met verschillende computers en mobiele apparaten e ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk