Let op: beveiligingsprobleem - update nu je Chrome-browser

Let op: beveiligingsprobleem - update nu je Chrome-browser

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Zie je in Chrome rechtsboven dat er een update klaar staat? Zorg dat je die zo snel mogelijk laat uitvoeren. Google heeft een patch uitgebracht voor een groot beveiligingsprobleem binnen de webbrowser Chrome.

Zeroday-bug

Het gaat om een zeroday-bug, om precies te zijn een confusion-bug in de V8 Javascript-engine. Dat betekent dat er iets niet goed wordt gecontroleerd voordat het wordt ingeladen, waardoor je dus stiekem malafide code kunt gebruiken zonder dat dat goed wordt gecontroleerd. Het is niet voor het eerst dat er in de Javascript-engine problemen ontstaan: vorig jaar moest Google ook al met diverse patches komen.

Hackers zouden zeer actief misbruik maken van dit zwakte in de software. De verdere ins en outs worden niet echt gegeven, maar het belangrijkste is voor nu om te zorgen dat je de meest recente versie van Chrome hebt draaien. Zeker weten dat je de juiste versie hebt? Het is Google Chrome 112.0.5615.121. Het gaat om de webversie van toepassing, dus je kunt deze op Linux, Windows en macOS downloaden.

Gerelateerde artikelen

Chrome-browser

De kwetsbaarheid heeft code CVE-2023-2033 en Google schrijft over zijn zwijgzaamheid: “Toegang tot bugdetails en links kan beperkt blijven totdat een meerderheid van de gebruikers is bijgewerkt met een fix. We handhaven ook beperkingen als de bug voorkomt in een bibliotheek van derden waarvan ook andere projecten afhankelijk zijn, als die nog niet zijn opgelost.” Het lijkt dus om een vrij serieuze fout te gaan.

Wil je checken welke versie van Chrome je hebt draaien, dan ga je in de Chromebrowser naar de drie stipjes rechtsbovenin. Je selecteert vervolgens ‘instellingen’ en dan kies je linksonderin voor ‘Over Chrome’. Het venster herlaadt en er wordt gecheckt of je de meest recente versie van de browser hebt draaien. Even checken dus, dan weet je dat je daarna weer veilig verder kunt internetten.

Let op: beveiligingsprobleem - update nu je Chrome-browser

Gebruik jij Chrome, of kies jij toch voor een andere browser? Laat het nu achter in de reacties bij dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk