Lenovo ThinkPad C14 Chromebook officieel: focus op productiviteit

Lenovo ThinkPad C14 Chromebook officieel: focus op productiviteit

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lenovo heeft zijn ThinkPad C14 Chromebook Enterprise voorgesteld, een 14 inch apparaat met een Intel Core i7-processor. Hij heeft tot 16 GB RAM en kan een SSD tot 256 GB bevatten.

Lenovo ThinkPad C14 Chromebook Enterprise

Chromebooks worden steeds vaker als productiviteitsmachines in de verf gezet en dat ook Lenovo met de ThinkPad C14 Chromebook. Hij heeft een 14 inch Full HD IPS LCD-scherm dat ook optioneel als touchscreen verkrijgbaar is. In de hoofdrol staat een Intel Core i7-processor van de twaalfde generatie en er is maximaal 16 GB RAM aanwezig, gecombineerd met een SSD die 256 GB opslag toevoegt.

Lenovo heeft zijn nieuwe ThinkPad-Chromebook uitgerust met een webcam die beelden maakt aan een Full HD-resolutie. Er is ook een privacykapje waarmee je de camera kan bedekken. Verder heeft de Chromebook naar voren gerichte speakers die door Waves MaxxAudio zij geoptimaliseerd.

Poorten en ThinkPad-design

De accu is een relatief groot 57 Whr exemplaar, maar Lenovo doet geen uitspraken over de accuduur in zijn persbericht. Een vingerafdrukscanner is bij dit apparaat optioneel. Verder is hij uitgerust met twee usb-a-poorten, twee usb-c Thunderbolt-poorten, een microSD-lezer, een audiojack en een HDMI 2.0-poort.

De Lenovo ThinkPad C14 Chromebook Enterprise

De Lenovo ThinkPad C14 Chromebook Enterprise

En wat het design betreft kan je typische elementen van ThinkPad-laptops herkennen, zoals de trackbal en de vormgeving van de touchpad en toetsen op de het toetsenbord. Dat toetsenbord is ook verlicht. Standaard werkt de ThinkPad C14 Chromebook met Chrome OS, maar je kan hem upgraden naar de Enterprise-versie.

Gerelateerde artikelen

Lenovo ThinkPad C14 Chromebook Enterprise kopen

De ThinkPad C14 Chromebook zal in juni te koop zijn in de Verenigde Staten voor omgerekend 599 euro. We hebben Lenovo gevraagd naar de prijzen en beschikbaarheid in Nederland en België. Wat denk jij van de ThinkPad C14 Chromebook? Spreekt hij je aan en wat denk je van die typische ThinkPad-designfuncties? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Chromebooks

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk