Lenovo Tab P12 Pro officieel: high-end Android-tablet met AMOLED-scherm

Lenovo Tab P12 Pro officieel: high-end Android-tablet met AMOLED-scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Lenovo heeft de Tab P12 Pro aangekondigd, een high-end tablet die de strijd aangaat met Apple's iPad Pro-reeks en Samsungs Galaxy Tab S7-serie. De Tab P12 Pro volgt de Tab P11 op en kost 899 euro.

Lenovo Tab P12 Pro

De Tab P12 Pro is Lenovo's flagship Android-tablet die volgens de fabrikant vol zit met alle slimme toeters en bellen. Allereerst is er de nieuwe Snapdragon 870 die de tablet met Android 11 en Google Entertainment Space van de nodige kracht voorziet. Daarnaast is er 8 GB RAM en 256 GB LPDDR5 opslag. De accucapaciteit bedraagt 10200 mAh. We zien verder een 12,6 inch AMOLED-scherm met een verversingssnelheid van 120 Hz en HDR10+ ondersteuning. Het scherm heeft een 16:10 beeldverhouding en een resolutie van 2560 x 1600 pixels. Er zijn ook vier JBL-speakers in de tablet aanwezig en die komen met Dolby Atmos-ondersteuning.

Gerelateerde artikelen

Lenovo Tab P12 Pro officieel: high-end Android-tablet met AMOLED-scherm

De P12 Pro heeft een vingerafdruksensor in de aan/uit-knop, net als de P11 Pro die in 2020 werd uitgebracht. Daarnaast zijn het toetsenbord als de pen zijn verbeterd. Qua uiterlijk lijkt de P12 Pro erg op de Duet 5 Chromebook die Lenovo ook heeft aangekondigd, maar er is wel een verschil. Je kunt de Android-tablet alleen los kopen of als een pakket met het toetsenbord, de standaard en de Lenovo Precision Pen 3. De Duet 5 wordt standaard met toetsenbord en kickstand geleverd.

Lenovo Tab P12 Pro officieel: high-end Android-tablet met AMOLED-scherm

Slimme features

Zoals aangegeven zit deze tablet vol met slimme features. Lenovo geeft onder andere aan dat de Lenovo Precision Pen 3 automatisch wordt gekoppeld met de tablet om de speciaal ontworpen Instant Memo-app te starten die inkt in tekst omzet, zodat je overal op het scherm gemakkelijk aantekeningen kunt maken. Daarnaast is er het nieuwe Project Unity dat werkt met de Lenovo Tab P12 Pro. Project Unity past in de categorie Samsung DeX en Huawei EMUI Desktop waarmee je twee apparaten eenvoudig kunt koppelen door een pin in te voeren. Hierdoor kun je een desktop uitbreiden naar de tablet voor een extra scherm of deze spiegelen.

Je kan met Unity ook Android-apps op een Windows-pc draaien, naast met Windows-applicaties. Lenovo is van plan om in de toekomst meer mogelijkheden toe te voegen aan Unity.

Project Unity

Project Unity

Lenovo Tab P11 5G

Naast de Tab P12 Pro komt Lenovo ook met de Tab 11 5G. Deze Android-tablet is geschikt voor mensen die onderweg een snelle internetverbinding willen gebruiken en dat moet dit apparaat bieden dankzij de ondersteuning van het snelle sub-6GHz-netwerk. De Android-tablet krijgt een adviesprijs van 499 euro.

Lenovo Tab P12 Pro officieel: high-end Android-tablet met AMOLED-scherm

De Lenovo Tab 11 5G heeft verder een 11 inch IPS-scherm, en draait op de Snapdragon 750G 5G die ook het mmWave-internet ondersteunt. Er is 8 GB werkgeheugen, 256 GB opslag een een 7700 mAh-accu die 12 uur video's streamen aan moet kunnen. Er zijn vier JBL-speakers met Dolby Atmos voor het geluid en de Tab 11 5G draait op Android 11. Google Entertainment Space is ook aanwezig. De tablet werkt met een los verkrijgbare toetsenbord en Lenovo Precision Pen 2.

Gerelateerde artikelen

Lenovo Tab P12 Pro officieel: high-end Android-tablet met AMOLED-scherm

Lenovo Tab P12 Pro kopen

De Lenovo Tab P12 Pro is er in twee uitvoeringen voor dezelfde adviesprijs. De Android-tablet is in oktober in de kleur Storm Grey beschikbaar.

  • Lenovo Tab P12 Pro kopen - wifi - 899 euro
  • Lenovo Tab P12 Pro kopen - 5G - 899 euro

Lenovo Tab P11 5G kopen

De 11-inch Lenovo Tab P11 5G kost 499 euro en ligt ook in oktober in de winkels. Je kan kiezen uit de kleuren Moon White, Storm Grey, en Modernist Teal.

  • Lenovo Tab P12 5G kopen - 499 euro

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk