Lenovo Tab M10 Plus (Gen 3) officieel: Android 12-tablet kost 249 euro

Lenovo Tab M10 Plus (Gen 3) officieel: Android 12-tablet kost 249 euro

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Lenovo heeft de derde generatie onthult van zijn goedkope Tab M10 Plus-tablet. Het apparaat verschijnt met Android 12 en krijgt drie jaar lang beveiligingsupdates en een update naar Android 13. De tablet zal 249 euro kosten.

Lenovo Tab M10 Plus

De derde generatie van de Tab M10 Plus is door Lenovo onthult op het Mobile World Congress. Het gaat om een tablet met een 10,61 inch LCD-scherm en een Full HD-resolutie. Lenovo pakt graag uit met de fijne schermranden en een screen-to-body-ratio van 85 procent. De helderheid van het paneel bedraagt 400 nits.

Als we onder de behuizing kijken dan vinden we een MediaTek G80-processor, een logische keuze voor een tablet uit het lage prijssegment. Lenovo brengt ook een model uit met 4G en kiest in dat geval voor een Snapdragon 680-processor. De versie met wifi werkt met 3 GB RAM en de Snapdragon-variant heeft 4 GB aan boord. Elk hebben ze ook 128 GB opslag.

De vier luidsprekers zijn een meerwaarde tijdens het kijken van films en series

De vier luidsprekers zijn een meerwaarde tijdens het kijken van films en series

Vier luidsprekers en Android 12

De opslag van deze tablet kan ook nog eens worden uitgebreid via microSD en verder heeft de M10 Plus (Gen 3) nog een 3,5 mm audiojack en vier speakers die de geluidseffecten van Dolby Atmos ondersteunen. De tablet verschijnt met een camera op de voor- en achterzijde, twee 8 Mp camera's. De tablet 12 uur kan verder op één acculading 12 uur werken en hij heeft een 7700 mAh accu.

Dan naar software, want Lenovo brengt de tablet uit met Android 12 en het zegt ook meteen erbij dat het toestel in 2023 een update mag verwachten naar Android 13. De M10 Plus (Gen3) zal ook drie jaar lang van beveiligingsupdates worden voorzien. Lenovo maakt verder bekend dat zijn tablet werkt met Androids Entertainment Space voor tablets, een app die series en films van verschillende streamingdiensten aanbeveelt, vergelijkbaar met Google TV.

De Lenovo Precision pen aan het werk

De Lenovo Precision pen aan het werk

En dan zijn er nog accessoires tot slot. Lenovo brengt de Tab M10 Plus uit met een Precision Pen-stylus die je apart kan aanschaffen. De stylus heeft 4096 niveaus van drukgevoeligheid en je kan hem met je meenemen in de bookcase die Lenovo uitbrengt.

Lenovo Tab M10 Plus kopen

De Lenovo Tab M10 Plus zal vanaf 249 euro te koop zijn en dan gaat het om het model met alleen wifi en 3 GB RAM. Wat de prijs bedraagt van het 4G-model is nog niet bekend. De Tab M10 Plus is in april te koop in de kleuren Frost Blue en Storm Grey.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-tablets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk