Lenovo schiet eigen doelpunt: ‘lekt zelf alle Smart Clock 2-details’

Lenovo schiet eigen doelpunt: ‘lekt zelf alle Smart Clock 2-details’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Het gebeurt regelmatig dat een product wordt gelekt via productpagina's die eigenlijk niet online hadden mogen staan. Een vroegtijdig gepubliceerde productpagina van de Smart Clock 2 van Lenovo en een bijbehorende dock, is daar het levende bewijs van. Details over de lancering ontbreken vooralsnog.

Lenovo Smart Clock 2

Lenovo was een van de eerste externe partijen met een slim scherm dat concurreerde met de Nest Hub van Google. Daarbij wist Lenovo de apparaten, mede door het lage prijskaartje, toegankelijker te maken dan de Nest Hub. Wat daar eveneens aan bijdroeg, is het formaat van de Smart Clock. De slimme klok van Lenovo valt door zijn vorm en formaat minder op als je ze op een nachtkastje neer zou zetten. Als bonus kwam de Lenovo Smart Clock met een usb-poort achterop, waardoor je geen extra stopcontact nodig zou hebben om je telefoon 's nachts op te laden bij je nachtkastje. Met de Smart Clock 2 lijkt Lenovo een vervolg aan dit verhaal te willen geven.

Lenovo schiet eigen doelpunt: ‘lekt zelf alle Smart Clock 2-details’

Voor het volgende hoofdstuk in het verhaal van de Smart Clock-reeks, voorziet Lenovo wel in een enigszins aangepast ontwerp. Het scherm is hogerop geplaatst, waardoor de Clock meer ruimte vrij kan maken voor de speakers. Voortaan bevat de Lenovo Smart Clock 2 daardoor niet één, maar twee speakers voor een stereo-geluidsbeeld. Veel andere componenten lijken ongewijzigd. Zo krijg je op de Smart Clock 2 nog steeds een 4,0-inch beeldscherm en de gebruikte MediaTek MT8167S-chip in de Smart Clock 2, zat eerder eveneens in de OG Smart Clock.

Gerelateerde artikelen

Het slimme scherm is verder omhuld in een stoffen behuizing, bovenop vinden we knoppen om het volume aan te passen en achterop vinden we de stroomtoevoer en mute-switch voor de microfoon van het slimme Smart Clock 2-scherm.

Dock met draadloos laden

Ondanks het ruimtelijke aspect, had Lenovo klaarblijkelijk geen ruimte meer over voor een usb-poort. Op de Lenovo Smart Clock 2 is de usb-poort namelijk verdwenen van de achterzijde van het slimme scherm. Gebruikers kunnen zichzelf nog wel een usb-poort verschaffen, maar daarvoor zal dan wel de Smart Clock 2-dock aangeschaft moeten worden.

Het dock dat men kan aanschaffen voor de Lenovo Smart Clock 2 bevat pogo-pinnetjes om zo met de Smart Clock 2 te verbinden voor stroomtoevoer. Het dock heeft dus geen losse stroomtoevoer nodig. Achterop de dock van de Smart Clock 2 vinden we zoals gezegd een usb-poort om 's nachts bijvoorbeeld je telefoon of smartwatch op te laden. Laad je je telefoon graag draadloos op, dan is het dock zeker een handige aankoop. Er is namelijk een draadloze lader op aanwezig die snel kan laden met maximaal 10 watt. Slomer laden kan ook, met 5 of 7,5 watt.

Lenovo schiet eigen doelpunt: ‘lekt zelf alle Smart Clock 2-details’

Een laatste detail van het dock van Lenovo, is dat het een nachtlampje bevat met een helderheid van maximaal 11 lumen. Momenteel is het nog onbekend of het Europese model van het slimme scherm ondersteuning biedt voor het dock. Lenovo geeft namelijk aan dat ‘enkel specifieke modellen’ ondersteuning krijgen voor het dock met draadloos opladen.

Lancering Smart Clock 2

Lenovo schoot met de lancering van de productpagina een eigen doelpunt, maar lijkt momenteel weinig aanstalten te maken om de pagina offline te halen. Verschillende media hebben afgelopen nacht aandacht besteed aan de pagina, vooralsnog zonder effect. Het is mogelijk dat Lenovo geen aanpassingen doorvoert omdat het product stilletjes is gelanceerd zonder lanceringsevenement.

Momenteel is het afwachten geblazen tot Lenovo ‘meer details’ naar buiten brengt over de Smart Clock 2, zoals over de prijs en beschikbaarheid van het slimme scherm. Tot die tijd kun je via Lenovo's Amerikaanse website grasduinen tussen alle details van de Smart Clock 2. Wat vind jij van het slimme scherm? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk