LastPass beperkt gratis gebruik tot telefoon of computer

LastPass beperkt gratis gebruik tot telefoon of computer

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De wachtwoordmanager LastPass heeft een wijziging doorgevoerd die aanzienlijke consequenties heeft voor gebruikers van de gratis variant. Zij zullen binnenkort een keuze moeten maken op welke apparaten ze LastPass willen gaan gebruiken.

LastPass op telefoon óf computer

LastPass is voor gebruikers van de gratis variant een stuk minder interessant geworden. Zij kunnen de wachtwoordbeheerder per 16 maart namelijk niet langer meer op smartphones en pc's gebruiken. Er zal vanaf die datum dus gekozen moeten worden tussen één van beide, meldt LastPass dinsdag op zijn blog.

Gerelateerde artikelen

Om gebruik te kunnen blijven maken van LastPass op telefoons en computers zal men LastPass Premium moeten aanschaffen. Dit abonnement kost 2,90 euro per maand, dat is 34,80 euro per jaar. Met LastPass Families (3,90 euro per maand) kunnen tot zes gezinsleden wachtwoorden en informatie opslaan. Hierbij zal één van de gezinsleden worden aangewezen als gezinshoofd en deze persoon zal het abonnement afsluiten en andere 'gezinsmanagers' aanwijzen en gezinsleden toevoegen.

LastPass beperkt gratis gebruik tot telefoon of computer

Keuze maken

Gebruikers van LastPass Free staan nu dus voor de keuze. Gaan ze de wachtwoordmanager alleen gebruiken op mobiele apparaten (smartphones, tablets en smartwatches) of alleen in de browser op pc's. Als er een keuze is gemaakt, mag LastPass nog wel op een onbeperkt aantal apparaten binnen één van beide categorieën gebruikt worden. Daarnaast kan er gekozen worden voor een alternatieve wachtwoordmanager.

De wachtwoordbeheerdienst LastPass bestaat sinds 2008 en biedt een handige manier om wachtwoorden voor verschillende apps en diensten te bewaren. De app bevat ook de mogelijkheid om moeilijke wachtwoorden te genereren en inloggegevens te delen met familie of collega's. Doordat de wachtwoorden niet meer onthouden hoeven te worden, is het mogelijk om langere en veiligere wachtwoorden te gebruiken.

LastPass Password Manager

LastPass Password Manager

LastPass is een wachtwoord-beheer-app voor Android en zorgt voor een opslag van alle, gebruikte passwords. Deze worden veilig opgeslagen en kunnen gebruikt wordt in ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk