Landelijke storing bij KPN: alternatieve noodnummers beschikbaar

Landelijke storing bij KPN: alternatieve noodnummers beschikbaar

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Landelijke storing bij KPN

Het KPN-netwerk gaat gebogen onder een ernstige storing over heel Nederland, dat zeggen verschillende meldpunten op Twitter. Niet alleen hebben veel KPN-klanten nu problemen met hun bereik, maar ook de noodnummer 112 en het nummer 0900-8844 van de politie zijn op veel plaatsen inactief. Die nummers lopen namelijk via het netwerk van KPN.

Alternatieve noodnummers

Ondertussen zijn er landelijk alternatieve noodnummers beschikbaar die dus over heel Nederland werken.

> Voor het noodnummer 112 bel je: 088-6628240

> Voor 0900-8844, het noodnummer van de politie, bel je: 088-9659630

De hulpdiensten hebben een Grip 2-situatie aangekondigd. Dat wil zeggen dat er extra teams worden ingezet die in de wijken worden uitgestuurd als aanspreekpunt. Ook de hoogste baas van de brandweer of politie neemt nu de beslissingen. De Landelijke Eenheid van de politie roept burgers ook op om naar openbare gebouwen te gaan in geval van nood en daar van het C2000-systeem gebruik te maken om hulp in te schakelen.

Politie Nederland zegt om rechtstreeks de politiegebouwen, de brandweerkazerne of de spoeddienst van het dichtstbijzijnde ziekenhuis op te zoeken bij noodgevallen. Hier vind je het dichtstbijzijnde politiekantoor bij jou in de buurt. Tik op onderstaande tweet om hem te openen.

Tweet van de politie

NL Alert uitgestuurd

Er werd ook een NL Alert uitgestuurd waarin een noodnummer wordt gegeven van waaruit de hulpdiensten bereikbaar zijn. De politie werkte een tijdlang met regiogebonden telefoonnummers alvorens bovenstaande landelijke alternatieven van kracht waren. Er werd eerst alleen een NL Alert verstuurd naar plaatsen waar zo'n noodnummer beschikbaar was, zoals in onderstaand voorbeeld van Limburg. Vervolgens volgde een nieuwe Alert met de landelijke nummers. Alleen stond bij die waarschuwing foutief het nummer van de krant De Telegraaf vermeld. Wat volgde was een correctie met het juiste telefoonnummer.

Het is voorlopig nog niet duidelijk wanneer een permanente oplossing klaar is. Het is ook nog wachten op een verklaring van KPN. Andere providers zijn niet door de problemen getroffen.

Nl alert KPN

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk