‘Lancering Pixel 4a wederom opgeschoven, in winkels vanaf oktober’

‘Lancering Pixel 4a wederom opgeschoven, in winkels vanaf oktober’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google Pixel 4a

Net voor het einde van 2019 verschenen de eerste geruchten over de Google Pixel 4a-serie: OnLeaks wist uit te pakken met renders van de telefoon. Eén week later werd vervolgens bekend dat Google geen XL-model uit zou brengen, zoals het wel deed met de Google Pixel 3a XL. Vervolgens begon de geruchtenmolen écht te lopen, verwacht werd dat het toestel tijdens I/O 2020 gelanceerd werd – dat evenement ging echter niet door vanwege het coronavirus. Toch werd verwacht dat de Pixel 4a in mei gelanceerd zou worden, maar ook die lanceringsdatum werd niet gehaald.

Gelekte beelden

Vermoedelijk komt de Pixel 4a enkel uit in de eerder opgedoken Just Black-kleur

Inmiddels zou Google een nieuwe lanceringsdatum hebben vastgesteld in juli; om precies te zijn zou de midrange-telefoon op 13 juli gelanceerd worden. Volgens Jon Prosser, een bekende geruchtenmaker, zou er vervolgens een maandenlange stilte zijn tot de beschikbaarheid in oktober. Pas vanaf de 22e van oktober zou Google de telefoon aan willen bieden; daar komt bij dat Google een van de kleuren heeft geschrapt. Eerder zou het toestel nog beschikbaar komen in Just Black en Barely Blue, daar zal nu enkel de Just Black-versie van overblijven voor de lancering in oktober.

Made by Google

Net zoals andere jaren zal Google tijdens zijn ‘Made by Google’-evenement vermoedelijk de Pixel 5-serie onthullen. Jon Prosser geeft aan dat Google ook van plan is om de ‘lancering van de Pixel 5 uit te stellen’ naar een later tijdstip, onbekend is of Googles jaarlijkse productevenement ook naar een later tijdstip verschoven zal worden. Het verschuiven van zulke grote productlanceringen is nog niet zo gek: door de coronacrisis worden veel minder telefoons verkocht. In het tweede kwartaal hebben we zelfs de ‘grootste daling ooit’ gezien van het aantal wereldwijde telefoonverkopen.

Cijfers van IDC 2020

Het eerste kwartaal van 2020 liet al een flinke daling in telefoonverkopen zien

Of Googles midrange-telefoon, met een Snapdragon 730-chipset, 6 GB-werkgeheugen, camera’s uit de Pixel 4-reeks, een 3.040 mAh-batterij en een 5,81-inch FHD+ OLED-scherm, de concurrentie uit kan schakelen zal later moeten blijken. Het toestel zal in elk geval, afhankelijk van het prijspunt, een sterke concurrent vinden in de vorm van de OnePlus Z: een midrange-telefoon met een 90 Hz-scherm en Snapdragon 765G-chipset met 5G-ondersteuning. Zeker nu Google de lancering verder uitstelt, is het voor Google steeds lastiger om het publiek te overtuigen met de specificaties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk