'Deze high-end smartphones worden in maart aangekondigd'

'Deze high-end smartphones worden in maart aangekondigd'

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona is momenteel volop in het nieuws, aangezien er veel nieuwe producten worden aangekondigd. Toch kijken we alweer uit naar de andere lanceringen die voor deze maand gepland staan. Deze smartphonelanceringen kun je in maart verwachten.

1. OnePlus 10 en OnePlus 10 Pro

De internationale lancering van de OnePlus 10 Pro komt er aan. Begin dit jaar werd het vlaggenschip in thuisland China aangekondigd en het bedrijf liet op het MWC weten dat de telefoon tegen het einde van maart in India, Europa en Noord-Amerika beschikbaar zal zijn. Het tijdsbestek tussen beide lanceringen is overigens aanzienlijk. Desalniettemin is de release dan alsnog erg vroeg. Vorig jaar ging de officiële verkoop van de OnePlus 9 en OnePlus 9 Pro vanaf 26 april en 31 maart van start.

De telefoon wordt in tegenstelling tot geruchten gewoon geleverd met OxygenOS, inclusief eigen design. Eén nieuwe softwareschil voor de telefoons van OnePlus en OPPO is op de lange baan geschoven. Volgens ons interview met de CEO van OnePlus, Pete Lau, is uit onderzoek naar voren gekomen dat fans van beide smartphonemerken liever aparte softwareschillen zien.

De OnePlus 10 lijkt een beetje ondergesneeuwd te worden in al het nieuws omtrent zijn grotere broer. Volgens geruchten wordt deze telefoon ook in maart aangekondigd, maar mogelijk dan vooralsnog alleen in India. Het is niet bekend of en wanneer de telefoon naar Europa komt, maar we hopen dat we de telefoon net als voorgaande jaren samen met het Pro-model te zien krijgen.

2. Xiaomi 12 en Xiaomi Pro

De Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro en Xiaomi 12X zijn eind vorig jaar officieel aangekondigd in China. Uiteraard kunnen we de eerste twee ook weer in Europa verwachten al zal dat wel wat later zijn dan verwacht. Vorig jaar kwam Xiaomi op 8 februari in Nederland naar buiten met de Mi 11, maar volgens geruchten zouden we dit keer pas eind februari of begin maart alle details over het toestel te horen krijgen. Februari is inmiddels verstreken en nu zijn onze ogen gericht op maart. Volgens Androidplanet is maart de maand waarop we de Xiaomi 12-serie in Europa te zien krijgen. Xiaomi zou een online-evenement gepland hebben op 15 maart.

De nieuwe vlaggenschepen beschikken over sterke specificaties zoals d e nieuwe Snapdragon 8 Gen 1 van Qualcomm, AMOLED-schermen, snelladen, draadloos laden en een 50 MP hoofdcamera. Alle details over deze nieuwe smartphones vind je hier.

Deze producten zijn op het MWC aangekondigd

We hebben op het MWC zijn ook al veel lanceringen voorbij zien komen. Hieronder vind je alle artikelen met nieuwe producten die tijdens deze elektronicabeurs zijn gelanceerd.

De nieuwe OPPO Pad met Android 12

De nieuwe OPPO Pad met Android 12

Via: Androidplanet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk