Dit is de nieuwe laadanimatie van Android 12

Dit is de nieuwe laadanimatie van Android 12

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Je kan wel stellen dat Android 12 bijna 'af' is, want de stabiele versie is aanstaande. We hebben inmiddels al heel wat nieuwe functies van deze nieuwe Androidversie besproken, maar zo af en toe kom je toch nog iets nieuws tegen, zoals de animatie die je te zien krijgt als je de telefoon oplaadt.

Laadanimatie in Android 12

Android 12 komt met veel nieuwe functies maar het meest opvallende in deze Androidversie is toch wel het design. Google introduceert in Android 12 namelijk een aangepaste versie van de Material Design-ontwerptaal genaamd Material You. Dankzij Material You kan je het uiterlijk van de interface aanpassen op de kleuren van de wallpaper die je ingesteld hebt, zodat het geheel meer uniform is. De kleuren zie je onder andere terug in het meldingenpaneel, het vergrendelingsscherm, en de volumeregelaars. Daarnaast hebben verschillende elementen een afgeronde look en feel hebben gekregen en zijn er vernieuwde widgets.

Google heeft tevens de animatie in Android 12 subtiel aangepast, waardoor deze er net weer wat gelikter uitziet. Je ziet de animatie in de video hieronder. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de animatie er ook echt zo uit komt te zien. Daarvoor moeten we afwachten totdat Google de definitieve versie van Android 12 lanceert. Vervolgens gaan de smartphonefabrikanten er wellicht ook nog een eigen draai aangeven. Welke laadanimatie vind jij het mooiste? Die van Google? Of bijvoorbeeld die animatie die je op OnePlus- en OPPO-telefoons te zijn krijgt? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Meer informatie over Android 12

Voor meer informatie over Android 12 kun je altijd op onze speciale Android 12-pagina terecht. We passen deze pagina regelmatig aan met nieuwe geruchten, nieuws, video's, tips, beschikbaarheid en meer dus is het handig om de pagina aan je favorieten toe te voegen. Zo heb je het laatste Android 12-nieuws altijd bij de hand.

Bekijk ook de uitgebreide video met de nieuwe mogelijkheden in Android 12. Je kan de video hier op Instagram bekijken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk