Kwartaalcijfers: LG verkoopt record aan smartphones, totale winst neemt af

Kwartaalcijfers: LG verkoopt record aan smartphones, totale winst neemt af
Fabrikant LG heeft de kwartaalcijfers van het eerste kwartaal van 2015 ook bekendgemaakt. Op het gebied van smartphones zijn deze zeer positief te noemen, want het bedrijf verkocht een recordaantal aan smartphones, maar in andere sectoren ging het stukken minder waardoor de totale winst daalde ten opzichte van vorig jaar.

LG kwartaalcijfers

LG heeft de kwartaalcijfers van de eerste drie maanden van 2015 gepresenteerd, waarbij er positieve maar ook negatieve punten te benoemen zijn. Het bedrijf verkocht in het eerste kwartaal 15,4 miljoen smartphones, simpelweg een verkooprecord en 26% meer dan het eerste kwartaal van 2014. Deze groei is te danken aan de toenemende groei van goedkopere toestellen in Noord-Amerika, terwijl de LG G Flex 2 voor wat groei heeft gezorgd in het high-end segment.

De algemene tendens is echter negatief en dat komt door de mindere verkoop van voornamelijk televisies, omdat de vraag een stuk minder is. De nettowinst bedroeg omgerekend 32,7 miljoen euro, waar dat in dezelfde periode vorig jaar nog 79 miljoen euro was. De omzet bleef wel hetzelfde ten opzichte van vorig jaar en bedroeg omgerekend 11,9 miljard euro.

LG G4
De gisteren gepresenteerde LG G4 moet het aankomende kwartaal zorgen voor nog betere cijfers in de smartphonesector. Het toestel bevat een 5,5 inch Quad-HD scherm met een resolutie van 2560x1440 pixels, een Snapdragon 808-processor, 3GB werkgeheugen, 32GB uitbreidbaar intern geheugen en een 16 en 8 megapixel-camera. Het toestel moet vanaf eind mei in Nederland en België te koop zijn met een adviesprijs van € 649 of € 699, wat ligt aan de soort cover op de achterkant van de G4.

Bron: LG

Lees meer over:
LG

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties