Kun jij Google Maps openen terwijl Android Auto actief is?

Kun jij Google Maps openen terwijl Android Auto actief is?

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Google Maps kan eindelijk tegelijkertijd met Android Auto werken. Voorheen kreeg je een foutmelding als je Maps wilde openen terwijl Android Auto actief was, maar na een update lijkt dit te zijn veranderd.

Android Auto en Google Maps samen

Veel autobestuurders hebben last van een irritante beperking tijdens het gebruik van Android Auto en Google Maps. Als je Google Maps op je telefoon wilt gebruiken, dan geeft Android Auto namelijk een foutmelding. Deze foutmelding vertelt je dan dat Google Maps niet kan worden geopend als Android Auto tegelijkertijd actief is. En dit is jammer, aangezien de Maps-versie op Android Auto beperkter is in vergelijking met de smartphone-versie. Daarbij is het ook wel zo fijn dat bijrijders Google Maps kunnen gebruiken, ondanks het feit dat de app ook op Android Auto actief. Hierdoor kunnen zij je helpen met het navigeren.

Gerelateerde artikelen

Volgens 9to5Google is de foutmelding na een update van Google Maps voor veel gebruikers echter verleden tijd. Meerdere Android Auto-gebruikers melden daarbij op Reddit dat ze de foutmelding niet meer ontvangen. De wijziging die ervoor zorgt dat de melding niet verschijnt is mogelijk gekoppeld aan versie 11.67 van Maps. Er zijn ook gebruikers die melden dat ze de foutmelding nog altijd te zien krijgen. Het is nog niet helemaal duidelijk of en wanneer het 'foutmelding-probleem' voor iedereen opgelost zal worden.

Kun jij Google Maps openen terwijl Android Auto actief is?

Welke navigatie-app gebruik jij?

Naast Google Maps zijn er natuurlijk nog talloze andere navigatie-apps die je kunt gebruiken op Android-smartphones. Denk bijvoorbeeld aan Waze, ANWB Onderweg, Flitsmeister en TomTom Go. Wij zijn heel benieuwd naar welke app jouw favoriet is. Hierover gaat dan ook de AW Poll van deze week. Deze poll - waarin je kunt laten weten wat jouw favoriete navigatie-app is - vind je hier. Laat je stem dus vooral achter, we zijn erg benieuwd.

Gerelateerde artikelen

Android Auto

Android Auto

Android Auto is Googles speciale besturingssysteem voor in je auto.  Het systeem werd door Google in 2014 aangekondigd en in 2015 gelanceerd ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk