Kun je de batterij van Samsung SmartTag 2 vervangen?

Kun je de batterij van Samsung SmartTag 2 vervangen?

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Als je de Samsung SmartTag 2 hebt gekocht, dan wil je er natuurlijk zo lang mogelijk mee doen. Stel je hem in op de energiebesparende modus, dan kun je er wel 700 dagen mee vooruit op één batterij. Maar wat als die 700 dagen voorbij zijn? Of als jouwe veel eerder leeg is (Samsung belooft zo’n 500 dagen)? Gelukkig kun je de batterij vervangen.

Samsung SmartTag 2

De Samsung SmartTag 2 maakt gebruik van een CR2032-batterij en het is gelukkig niet nodig om Samsung of een reparateur in te schakelen om deze te vervangen. Dat doe je gewoon zelf. De tracker maakt gebruik van zo’n platte batterij voor stroom en hoewel die dus lang meegaat, is het niet voor altijd tot je dienst. Het is gelukkig vrij makkelijk om het batterijtje zelf te vervangen.

Het apparaat heeft gewoon een slide-systeem om de batterijlade te tonen. Onderaan de tracker kun je die vinden, maar je opent hem niet door even een beweging te maken waarbij het apparaat tussen duim en wijsvinger wordt gehouden en deze allebei de andere kant opgaan. Je hebt wel een paperclip of oorbel nodig om het systeem te openen. Is dat eenmaal voor elkaar, dan verwijder je de lege batterij en doe je er een nieuwe in.

Batterij SmartTag vervangen

Het is dus wel aan te raden om de energiebesparende modus in te schakelen, want dan gaat je batterij ineens een half jaar langer mee. Je kunt de modus inschakelen door in je telefoon naar het apparaat te gaan en daar te kiezen voor Power Saving Mode. Misschien vind je het vervangen van de batterij wat gedoe, maar wij menen dat Samsung er wel veel aan heeft gedaan om te zorgen dat dat eigenlijk wel meevalt. Bovendien hoef je het maar eens in de paar jaar te doen, dus dat is het zeker waard. Het is ook een stuk duurzamer dan elke keer een nieuwe kopen, zoals bij sommige andere trackers het geval is.

Gerelateerde artikelen

Zo’n CR2032-batterij kost je hoogstens een paar euro, dus dat is een flinke besparing ten opzichte van het kopen van een nieuwe, en ten opzichte van het recyclen van de oude.

Heb jij een SmartTag 1 en heb jij de batterij wel eens proberen te vervangen? Toen ging het nog een beetje anders, maar we zijn benieuwd naar je bevindingen. Deel het nu in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk